Bakan Özer'den öğretmen adaylarına atama müjdesi! Tarih belli oldu...

Milli Eğitim Bakanı Özer, binlerce öğretmen adayının merakla beklediği atama takvimini açıkladı. Özer yaptığı açıklamada Maliye Bakanlığı ile çalışmanın tamamlandığını duyurdu.

GİRİŞ 25.06.2022 11:12 GÜNCELLEME 25.06.2022 12:58
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Öğretmen ataması için Maliye Bakanlığı ile çalışmamızı tamamladık. Eylül'ün ilk haftası atama yapılacak şekilde süreci paylaşacağız. dedi.

Özer'in açıklamalarından satırbaşları:

Her yıl atama yapıldı. Hükümetin öğretmen atamama gibi bir şeyi yok. 2022 yılında atama olacak dedim, görüşmeler bitti. İnşallah 2022-2023 eğitim öğretimi başlayana kadar atamalar yapılacak şekilde olacak. Yüzde 50'si İstanbul'a yapılacak. Atayacağımız öğretmenlerde branş olarak okul öncesi eğitim olacak. İstanbul'a 1000 yeni anaokulu yapacağız, 2022 sonuna kadar bitireceğiz.

"BRANŞ OLARAK OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİNE AĞIRLIK VERECEĞİZ"

Bakan Özer, "Atayacağımız öğretmenler de branş olarak ağırlıklı okul öncesi eğitime ağırlık vereceğiz. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz okul öncesine çok büyük ağırlık verdik. Türkiye, ilkokulda, ortaokulda, lisede, eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranını ciddi artırmasına rağmen okul öncesi eğitimde gerçekten ciddi bir sıkıntısı vardı. Bu sıkıntıyı aşmak için 3 bin tane yeni anaokulu, 40 bin yeni anasınıfı yapmak için yola çıktık. Şu ana kadar 750 bağımsız anaokulunu 9 bine yakın anasınıfını da hizmete aldık. Son 6 ay içerisinde 400 bin çocuğumuzu ana sınıflarıyla buluşturduk. 5 yaştaki okullaşma oranınız yüzde 78’den yüzde 92’ye çıkarttık. İstanbul’a bin yeni anaokulu yapacağız. 2022 sonuna kadar bitireceğiz. Eylül’ün ilk haftasına öğretmen ataması yetişecek açıklamam oradaki soruların çoğunun öğretmen adayı arkadaşlar bilir ne demek istediğimi de anlar" ifadelerini kullandı.  

OKULA KAYIT İÇİN BAĞIŞ OLMAZ

MEB okulların ihtiyacını karşılayamıyor deniyor. Madem böyleyse okul aile birlikleriyle bağış alalım, okulun ihtiyacını karşılayalım. MEB'in bütçesi, kaynağı ve bakanlık olarak mali sorunumuz yok. Okulumuzu kendi merkezimize çekmek istiyoruz. Tüm okul yöneticileriyle toplantı yaptık. 2022-2023 sezonunun açılış startını verdik. Şimdiden itibaren tüm çalışmalarımızı başlatmış olduk. 1 milyar TL kaynağı İstanbul'a transfer ettik. 500 milyonu İstanbul'daki okulların temizlik ve kırtasiye ihtiyaçları için. 250 milyonu okulların küçük onarımları 250 milyon da donanım ihtiyaçlarını karşılamak için. Gönüllü bağış olabilir ama kayıt yapmak için asla bağış olamaz. Bunu bakanlık olarak takip edeceğiz, sadece İstanbul'da değil tüm illerimizde seferberiz. Ortaöğretim seviyesinde okullara kaynak gönderebiliyorduk. Temel eğitime gönderilmiyordu. İlk defa temel eğitim okullarına da kaynak gönderiyoruz.

AYRINTILAR GELECEK...

KAYNAK: HABER7
İbrahim Günay . Haber7.com - Yayın Koordinatörü
Haber 7 - İbrahim Günay .

Editör Hakkında

1986 yılında Mardin’in Savur ilçesinde doğdu. Evli ve bir çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça, Kürtçe ve İngilizce bilmektedir. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde İnternet Gazeteciliği - Yayıncılığı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Eğitimine, İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Medya ve İletişim Yönetimi (Tezli) Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. TRT Haber’de stajını tamamlayan Günay, mesleğe 2009 yılında Haberler.com’da başladı. 2013 yılında Haber7.com'da göreve başlayan İbrahim Günay, editör, Haber Şefi ve Yayın Koordinatörü olarak görev aldı. Pek çok habere ve röportaja imza attı, sunum ve seminerlere katıldı. Ödül ve plaketler aldı. İbrahim Günay, halen Haber7.com’da Sorumlu Müdür ve Yayın Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Sahipsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir veli olarak soruyorum bu atamalar neden eylülde oluyor 1 ay önce olsada çocuklarımız ogretmensiz kalmasa bi türlü bunu akıl edemiyorlar wn azından öğretmenlerin yerleri belli olmuş olur
    Cevapla
  • Talip önver 1 yıl önce Şikayet Et
    Ozellikle anaokullarda bağisi cok yuksek tutuyorlar...
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    2 yıllık adalet okudum örgün. 80 puan aldım. en az 6 'dan fazla mülakata girdim . gardiyanlık, katiplik ve müşirlik. ama mülakatlarda eleniyorum. düz lise mezunu her hangi bir önlisans ve lisans mezunu bile tercih yapabiliyor . ve mülakatlarda atanıyorlar. adil mi sizce . en son mübaşirlik alımlarına baş vurdum ve işlemimi yapan 72 puan ile atanmış lise mezunu 19 yaşında bir çocuk...
    Cevapla
  • Zonguldak 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım. Engelli sınıf öğretmeni atamasını da yaparsanız çok seviniriz çünkü çok az sayıda atama oluyor saygılar
    Cevapla
  • @dertli 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım biz ücretli öğretmenleri kadroya almıyorsanız bari maaşlarımızı ssk primlerimizi iyileştirin statümüzü belirleyin daha fazla süründürmeyin 85bin ücretlinin sesi bu!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı