Yargıtay'dan emsal 'su sızıntısı' kararı

Yargıtay, üst kattaki daireden sızan su sebebiyle alt dairede oluşan maddi zararın arızanın olduğu ev sahibi tarafından ödenmesi gerektiğine hükmetti.

Yargıtay'dan emsal 'su sızıntısı' kararı
Yargıtay'dan emsal 'su sızıntısı' kararı
GİRİŞ 26.06.2022 09:08 GÜNCELLEME 26.06.2022 10:42
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Emsal kararla birlikte, üst kattan sızan su sebebiyle oluşacak zarar, daire sahibince ödenecek.

YARGITAY DEVREYE GİRDİ

Üst kattaki daireden sızan su sebebiyle dairesinde zarar meydana gelen vatandaş, Sulh Hukuk Mahkemesi'nin yolunu tuttu. Davalının dairesinin banyo ve mutfağından sızan sular nedeniyle dairesinde oluşan zararın tazmini ve sızıntının önlenmesini istedi. Mahkeme; davanın kısmen kabulüne hükmederek, zararın bilirkişi tarafından belirlenen bölümünün üst kattaki daire sahibi tarafından ödenmesine karar verdi. Davalı daire sahibi kararı temyiz edince devreye giren Yargıtay 5. Hukuk Dairesi, emsal nitelikte bir karara imza attı.

Bilirkişi raporuna dikkat çekilen kararda, dairede oluşan zararın bilirkişice belirlenen bölümünün daire sahibi tarafından ödenmesi gerektiğine dikkat çekildi. Kararda, "Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı kanıtlarla yasal gerektirici sebeplere ve özellikle kanıtların takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre; davacının bağımsız bölümündeki hasarın, davalının ıslak zemin su tesisatından kaynaklı arızanın sebebiyet verdiğinin bilirkişi raporu ile tespit edilerek arızanın giderilmesine karar verilmesinde bir isabetsizlik görülmediğinden yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddi ile usul ve yasaya uygun olan hükmün onanmasına oy birliğiyle karar verildi" denildi.

KAYNAK: İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    En nihayet... Bende bu yüzden mağdur olmuştum, üst katımdaki ev sahibi o kadar rica etmeme rağmen kılını bile kıpırdatıp ilgilenmedi. Mahkeme işi uzun bir iş ama neticede emsal karar çıktığı için sevindim.
    Cevapla
  • plastik musluklar 1 yıl önce Şikayet Et
    su çok tehlikeli bir şey. bol bol rahat rahat kullanılacak bir şey değil. sızıntı yaptığında farkedemezseniz alt katı su bastığında fayansları patlatıyor, yerdeki parkeleri karoları bile patlatıyor, mobilyaları kabartıyor, çok fazla zarar açıyor. eski metal musluk, metal aparat, metal boru dönemi bitti. bütün dünya plastik musluklara, plastik borulara ve plastik aparatlara geçiyor. bizim musluk üreticileri de uyanık olmalı. plastik musluk üretildiği anda işleri biter. fabrikaların üretim metotlarını değiştirmeleri gerekecek.
    Cevapla
  • hmd 1 yıl önce Şikayet Et
    E tabiki yani başka kim karşılayacaktı.
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizde bunun gibi birçok açıklığa getirilmemiş durumlar var bunları halletsin
    Cevapla
  • alivei 1 yıl önce Şikayet Et
    olması gereken o zaten...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı