Erdoğan-Biden görüşmesi sona erdi! Biden'dan dikkat çeken Türkiye sözleri: Harika bir iş..

Son dakika haberi... İspanya’nın başkenti Madrid’teki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı dahilinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki ikili görüşme sona erdi.

GİRİŞ 29.06.2022 21:29 GÜNCELLEME 29.06.2022 21:30
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Madrid'de ikili temaslarına kapsamında ABD Başkanı Biden ile bir araya geldi.

1 SAAT 10 DAKİKA SÜRDÜ

Erdoğan ve Biden'ın, IFEMA Kongre Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşmesi 1 saat 10 dakika sürdü.

Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve MİT Başkanı Hakan Fidan da yer aldı.

Erdoğan gün içinde birçok G-20 lideriyle görüşmüştü.

BIDEN'DAN ERDOĞAN'A: HARİKA BİR İŞ YAPIYORSUNUZ....

Biden başbaşa görüşme öncesi, Ukrayna'da tutulan ve limanlardan çıkarılamayan tahılın dünya piyasalarına ulaştırılabilmesi için yaptığı "müthiş iş" ve "İsveç ile Finlandiya'nın NATO üyelik sürecinin ilerlemesine izin verilmesi" dolayısıyla Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

Biden, "Harika bir iş yapıyorsunuz. Size teşekkür etmek istiyorum." dedi.

ERDOĞAN'DAN RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Tekrar bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Özellikle NATO Zirvesi gündemi itibarıyla yüklü bir zirve oldu. Bu zirvede yarın da devam edecek çalışmalarımızla ülkemize dönme fırsatı bulacağız. NATO'nun güçlenmesine yönelik adımlarda özellikle Rusya-Ukrayna krizi ele alınacak. Temennimiz o ki Rusya-Ukrayna olayında hububat konusunda meydana gelen gelişmeler. Bunun yanı sıra akaryakıtla ilgili gelişmeler. Bu konuda bizler denge politikasıyla süreci sürdürüyoruz. Temennimiz o ki, netice alırız, bir an önce hububat konusunda, şu anda bunun yokluğunu çeken ülkelere açılan koridor üzerinden imkan sağlayalım." ifadelerini kullandı. 

GÖRÜŞME TEKLİFİ ABD'DEN GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi'nin düzenlendiği Madrid'e hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulunmuştu. ABD Başkanı Joe Biden'la bir görüşme yaptıklarını dile getiren Erdoğan, "Sayın Biden ile bir görüşme yaptık. Bu akşam veya yarın tekrar bir araya gelme arzusunu ifade etti. Biz de 'olabilir' dedik." ifadelerini kullanmıştı.

MASADAKİ KONULAR

Türkiye'nin dün gerçekleştirilen mutabakatın ardından Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliklerine onay vermesinden sonra bugün yapılacak ikili görüşmede iki ülkenin diğer kritik sorunları masaya yatıracağı bekleniyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal süreci masadaki en önemli konulardan biri.

Diğer kritik konularda ise, ABD, Türkiye'ye F-16 uçakları vermeye olumlu yaklaşırken; PKK/YPG'ye verilen desteğin kesilmesi bu görüşmenin sonunda beklenmiyor.

Biden ve Erdoğan son olarak Ekim 2021'de İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen G20 zirvesi kapsamında ikili bir görüşme gerçekleştirmişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 75
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    TECRÜBE : "Bu ekiple el sıkıştığınızda mutlaka PARMAKLARINIZ TAM MI? diye parmaklarınızı saymayı unutmayınız"..Saymassanız "dostuz" diye omuzunuza koydukları ellerinin poponuza doğru kayması çok yakın demektir.
    Cevapla
  • Çiçek 1 yıl önce Şikayet Et
    BİZ AÇIK VE NETİZ BAKALIM Siz ne kadar DÜRÜST SÜNÜZ ABD BENCE hiiç saglam güvenilir yanınız yok ama tabiki DEVLETİMİZ BİR fırsat iyi niyet gösteriyor size. ŞİMDİ sizi görelim ABD
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Hep teşekkür hep kuru teşekkür. Uygulama sıfır. Bizden alıp alıp gidiyorsunuz. Birde siz birşeyler yapında biz size teşekkür edelim.
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün bunlar büyük ABD'ye zemin hazırlamak için yapılıyor.
    Cevapla
  • hedef2023 1 yıl önce Şikayet Et
    harika iş diyorsun f16 lar hala senetoda neden bekliyor bir tarih varmı bu ucaklar hakkında sonuç ucu bellisiz bekleyiş olmadı biden bu iş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum