2 Temmuz 2022 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Mustafa ŞEKER

Kameraman: Mutlu ŞAHİN
 

DSÖ’den ürküten maymun çiçeği açıklaması
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa'da maymun çiçeği vakalarının son 2 haftada yoğun bir şekilde artarak üçe katlandığını açıkladı.

Mersin'de nakliye kamyonu kaza yaptı: 4 ölü
Mersin'in Mut ilçesinde evden eve eşya taşımacılığı yapılan kamyon, daha önce birçok kaza meydana geldiği için ölüm virajı olarak anılan bölgede şarampole savruldu. Kazada 4 kişi hayatını kaybetti.

Benzin ve LPG’ye indirim geldi
Motorine 2 gün üst üste gelen indirimin ardından bugün de benzin ve LPG'nin fiyatı düştü. Benzine 2 TL 13 kuruş, LPG'ye 1 TL 71 kuruş indirim geldi. Böylece benzin 25 lira seviyelerine, oto gaz ise 10 lira seviyelerine geriledi.

İran’da peş peşe depremler: 3 ölü, 19 yaralı
İran'ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı. 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından 6,1 ve 6,3 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi.

Türkiye-Ermenistan arasında mutabakat
Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Ermenistan arasındaki kara sınırının iki ülkeyi ziyaret eden üçüncü ülke vatandaşlarının geçişine mümkün olan en yakın zamanda açılması üzerinde mutabakata varıldığını bildirdi.

İngiltere'den Güney Kıbrıs'a askeri güç yığma kararı
İngiltere, Rusya'nın Akdeniz ve Orta Doğu’daki faaliyetlerine karşı Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne (GKRY), Eurofighter (Yurofaytır) Typhoon (Taypuun) ve F-35 savaş uçaklarından oluşan bir hava savunma gücü konuşlandıracağını açıkladı.

Galatasaray Kazımcan Karataş'ı duyurdu
Teknik direktör Okan Buruk önderliğinde çalışmalarını sürdüren Galatasaray, bu sezon ikinci transferini gerçekleştirdi. Sarı-Kırmızılı ekip, en son Altay forması giyen Kazımcan Karataş ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Misafir 03.07.2022 09:27
    DSÖ gerçekte Bill Gates’e ait. Dolayısıyla algı ve propaganda makinesi, her söylediği sorgulanır.
  • vatandaş 02.07.2022 22:39
    derhal kamu kurumlarında vardiyalı nöbetleşe dönüşümlü uzaktan çalışma sistemine geçilmeli. bu sefer yayılmasına izin verilmeden sıkıya ciddiye alınmalı
  • Sıkı 02.07.2022 16:47
    Bu DSÖ dahil BM tüm ofislerinin İstanbul'da açılmasına para ve kıymetli maden dahil suç olsa bile istediği şekilde özgürce hareket edebileceği ve bunun suç sayılmayacağı a dair kanun nasıl oldu da kabul edildi ?
  • misafir 27 02.07.2022 14:26
    hadi ordan terör örgütü dso. Türkiye den def ol git
  • Ahmet56 02.07.2022 14:26
    Bu sefer yemezler. Aşınızda pandeminizde sizin olsun.