Amasyalılar Yenikapı’da buluştu

Yenikapı'da Amasya’nın yöresel ürünlerinin tanıtıldığı “Amasyalılar Buluşuyor” etkinliğinin açılışı gerçekleştirildi.

Amasyalılar Yenikapı’da buluştu
Amasyalılar Yenikapı’da buluştu
GİRİŞ 02.07.2022 18:10 GÜNCELLEME 02.07.2022 18:10

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Osmanlının asıl kuruluşu Çelebi Mehmet’te başlamıştır, kuruluş yeri de Amasya’dır. İlimin eşiği, bilimin merkezi olarak kabul edilmiş” dedi.

Amasya Valiliği ve Belediye Başkanlığı, İl Dernekleri Konfederasyonunun organize ettiği “Amasyalılar Buluşuyor” etkinliğinin açılışı Yenikapı Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirildi. Pandemiden dolayı yapılamayan etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programa Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, davetliler ve vatandaşlar katıldı.



Programda konuşan Vali Masatlı, “Osmanlı’nın 2’nci kuruluşunun yapıldığı Anadolu’da birlik ve beraberliğin test edildiği, insanların bir araya gelip yeniden bir imparatorluğa can verdiği şehir ise şu anda çatısı altında bulunduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin de kuruluş belgesinin imzalandığı doğum belgesi olan Amasya Tamimi'nin imzalandığı bir şehir. O bakımdan bizlerde ne ayrılık olur ne gayrılık olur. Amasya aynı zamanda erenlerin olduğu, evliyaların olduğu Anadolu’da insanları bir araya getiren mübarek zatların yaşadığı bir şehir. Biz buraya birliğimizi, beraberliğimiz, bütünlüğümüzü ve dayanışmamızı tesis etmek için geldik. Bir arada güzel vakit geçirmek için geldik. İstanbul’umuza Amasya’mızı anlatmak için geldik. Bizler Türkiye coğrafyasını en iyi bilen idarecilerdeniz. Bazı coğrafyalarda tarım hakimdir, bazı coğrafyalarda sanayi hakimdir. Bazı coğrafyalarda da turizm hakimdir. Ancak bu 3 sektörü bir arada birleştiren insanların şikayet ederken bile nezaketen şikayet ettiği herhalde az il vardır” dedi.



“İlimin eşiği, bilimin merkezi olarak kabul edilmiş”

Amasya’nın tarihine vurgu yapan Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Amasya 8500 yıllık bir şehir. Osmanlının Fetret Devrinde, Osmanlının son döneminde Çelebi Mehmet tarafından Osmanlı yeniden kurulmuş. Osmanlının asıl kuruluşu Çelebi Mehmet’te başlamıştır, kuruluş yeri de Amasya’dır. İlimin eşiği, bilimin merkezi olarak kabul edilmiş. 14 medeniyete ev sahipliği yapmış, hoşgörülü bir şehirdir. Hoşgörü şehridir, kadim bir şehirdir. 13 tane şehzadesi olmuş. 13 tane şehzadesinin 7 tanesini Osmanlıya padişah göndermiş. Onlarda Osmanlı’nın yükseliş döneminde padişah olmuş” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, açılış kurdelesini kesti. Amasya Günleri'nin 3 Temmuz’a kadar devam edeceği öğrenildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü