Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Türkmen gazının Türkiye'ye taşınmasında sona yaklaşıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkmenistan ziyaretine ilişkin TRT Haber'e değerlendirmelerde bulundu. Oktay, Türkmenistan doğal gazının Türkiye’ye taşınması çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyledi.

GİRİŞ 03.07.2022 02:36 GÜNCELLEME 03.07.2022 10:59
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Sekiz yıl aradan sonra Türkiye ve Türkmenistan heyetleri bir araya geldi, 72 maddeden oluşan bir yol haritası üzerinde anlaşmaya vardı.

Türkiye-Türkmenistan Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı'nın 6'ncısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın katılımıyla Aşkabat’ta gerçekleştirildi.

TRT Haber'e toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Fuat Oktay, iki ülke arasında ulaşım, tarım, sağlık, inşaat ve özellikle enerji alanında ciddi bir iş birliğine gidileceğini söyledi:

"Enerji başlığı altında özellikle Türkmen doğal gazının Türkiye’ye taşınması veya Türkiye’nin Türkmenistan’dan doğal gaz almasıyla alakalı ciddi bir iş birliği mevcut. Burada nihai noktayı koymak için çalışıyoruz. Birkaç alternatif mevcut. Ya Hazar Denizi üzerinden Tanap hattının kullanımı veya swap benzeri buradan komşu ülkeye, komşu ülkeden Türkiye’ye verilmesi şeklinde. Veya gemilerle ve boru hattı üzerinden. Bu üç alternatif üzerinde çalışıyoruz."

TÜRKİYE-TÜRKMENİSTAN-AZERBAYCAN 3'LÜ ZİRVESİ YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkmen Lider Serdar Berdimuhamedov’u Türkiye’ye davet ettiğini söyleyen Oktay, ziyaret sonrasında da Türkiye-Türkmenistan-Azerbaycan 3'lü zirvesinin yapılacağını belirtti; dostluk sahasında bir kuyunun birlikte işletilebileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye’nin bölgede barış ve istikrarın tesisine katkı sağlamayı amaç edindiğini vurguladı; karşılıklı yarar sağlayan bu projenin hayata geçirilmesinin, bölge halkı için son derece faydalı olacağını sözlerine ekledi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 9
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Enerjiye hakim olmak başka bir şey Elimizdeki gaz ve enerji kartları ne kadar fazla olursa yarın elimiz o kadar güçlenecek Oyunu biz kuracağız ülkeden geçen gazı ucuza kullanıp pahalısını müşterilerine Yeterki içerde birlik olalım Hainler fırsat bulamasın
    Cevapla
  • Hakkı hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Karadeniz'de 30 sene yetecek Gazımız varsa niye hâlâ ithal gaz peşindeyiz.
    Cevapla
  • Şakirr 1 yıl önce Şikayet Et
    Fazla mal göz çıkarmaz.
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    sadece konutlara yetecek kadar bulundu. sanayilerde doğalgaz kullanıyor. onların ihtiyacı için dışarıdan alıncak şimdlik.
    Cevapla
  • yaz 1 yıl önce Şikayet Et
    iran üzerinden yapmasanız iyi olur
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Adı üzerinde; TÜRK Türkmenistan, Azerbeycan varken neden İran ve Rusya dan alınır ki İnşallah devamı gelir
    Cevapla
  • M ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazen kardeşler arasında ihtilaf çok farkl ve anlaşması daha zor oluyor bu işlerde ağabeye çok iş düşüyor onun büyükler hep sabırlı ve idare eden olmalı
    Cevapla
  • yasargurbuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bize ucuzluk yaparlarmı acaba?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini