İmamoğlu Finacial Times'a konuştu: Erdoğan tekrar seçilirse beni görevden alabilir

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiliz basınına verdiği röportajda iş dünyasını hedef alarak Türkiye'yi şikayet etti. İmamoğlu ayrıca Başkan Erdoğan'ın seçimi tekrar kazanması halinde kendisinin görevden alınabileceği iddiasında bulundu.

İmamoğlu Finacial Times'a konuştu: Erdoğan tekrar seçilirse beni görevden alabilir
İmamoğlu Finacial Times'a konuştu: Erdoğan tekrar seçilirse beni görevden alabilir
GİRİŞ 04.07.2022 11:58 GÜNCELLEME 05.07.2022 13:13
Bu Habere 854 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, İngiltere basınına dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Daha önce kendisini cumhurbaşkanı adaylığı için ismi geçenler arasında gösteren Londra merkezli medya kuruluşu Financial Times'a konuşan İmamoğlu, Türkiye'deki iş dünyasını hedef alan ifadeler kullandı.

İmamoğlu, Türkiye'yi İngiliz Financial Times'a şikayet etti

İŞ DÜNYASINI HEDEF GÖSTERDİ

Habere göre, İmamoğlu, "Türkiye'de iş dünyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı sesini yükseltmediği için ekonomik kriz nedeniyle kabahatli." dedi.

İmamoğlu, "İş dünyasının hâlâ cesaret edemediğini üzüntüyle izliyorum. Maalesef iş dünyasının ekonomik durum nedeniyle kabahati var." şeklinde ifadeler kullandı.

FINANCIAL TIMES: ERDOĞAN'IN OLASI RAKİBİ

Öte yandan Londra merkezli gazete, bir kez daha "İmamoğlu, yaklaşan cumhurbaşkanı seçimlerinde Erdoğan'ın olası rakiplerinden biri olarak görülüyor." tespitinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasında "büyüyen bir ivme" olduğu öne sürülerek, ancak anketlerde Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'ndan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan daha az popüler olduğunu gösterdiği belirtildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINI YORUMLADI

Kendi adaylığını dışlamayan İBB Başkanı İmamoğlu'nun, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını alenen desteklediği kaydedildi.

Bununla birlikte İmamoğlu'nun, "seçim zamanlaması belirsizken, Kılıçdaroğlu'nun kazanıp kazanamayacağı konusunda bir tartışmaya girmenin doğru olmadığını" söylediği aktarıldı.

"ERDOĞAN KAZANIRSA GÖREVDEN ALINABİLİRİM"

Doğru adayı seçmenin "çok çok önemli" olacağını anlatan Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri tekrar kazanması halinde, kendisinin belediye başkanlığı görevinden alınabileceği şeklinde bir iddia ortaya attı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 854
  • Yaşar hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu Reis şampiyonlar Ligi'nde sen ise daha 2.ligde bile değilsin,Reis seninle niye uğraşsın zaten İstanbul lu senin ne olduğunu yaşayarak öğrenme zahmetine katlanmak zorunda kaldı 2024 teki seçimde öyle bir Tokat yiyeceksin ki bunu sende farkettiğin için yenilgiye kılıf arıyorsun.
    Cevapla
  • MSA 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanoğlu, sen niye korkuyorsun? Yoksa belediyeye tüm teröristleri doldurdum diyemi korkuyorsun?
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Yarasí olan gocunur İmamoğlu muhakkak bir yolsuszluğunuz varki dost larınızdan medet umuyor sunuz
    Cevapla
  • Ünal Dinç 1 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı ol İmamoğlu. O makama nasıl geldiğini kimin gfetiediğimi unutma Bu halk İhaneti asla Affetmez. Kıvırma net ol.
    Cevapla
  • Arif inanç 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayin İmamoğlu, Sizin zaten istediğiniz görevden alınıp, mağdur Edebiyatı yapmak. Her şeye zam. Metrobusler çalışmaz. Otobüsler pert. Alt geçilerek yürüyen merdivenler ve asansörlü çalışmaz. Oralara giden insanların hakkınız da söylediklerini içiniz de hissedersiniz diye düsünüyirum. Sizi, BU SEÇİMLERE KADAR KİMSE GÖREVDEN ALMAYACAK. Çatla siniz da böyle bence. Ne kebap yaşantı nız var. İş üretmenin hizmet vermek yerine yemek içmek...... kolay gelsin İSTANBUL. Oylarınız hala Sayın İmamoğlu na. Haydi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!