ÖSYM sınav sonucu açıklama sistemi: 2022 YKS üniversite sınav sonucu sorgula (AYT-TYT-YDT)

YKS sonuçları, ÖSYM sınav sonuçları açıklama sistemi üzerinden ilan edilecek. Bu yıl rekor katılımla gerçekleştirilen sınavların ardından nefesler tutuldu. Adaylar AİS üzerinden T.C. kimlik numarası ile birlikte sonuçları sorgulayabilirler. Sonuç sayfasında adayların AYT, TYT ve YDT sınavlarından elde ettikleri puanlar ve sıralamalar ile birlikte OBP puanları yer alacak. Peki YKS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte dikkat çeken o tarih…

ÖSYM sınav sonucu açıklama sistemi: 2022 YKS üniversite sınav sonucu sorgula (AYT-TYT-YDT)
ÖSYM sınav sonucu açıklama sistemi: 2022 YKS üniversite sınav sonucu sorgula (AYT-TYT-YDT)
GİRİŞ 17.07.2022 09:25 GÜNCELLEME 17.07.2022 09:25
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

YKS sonuçlarının erken açıklanma ihtimaline karşı öğrenciler ÖSYM sonuç açıklama sistemi sayfasını sık sık ziyaret ediyor. 18-19 Haziran tarihlerinde düzenlenen YKS oturumlarının üzerinden yaklaşık 3.5 hafta geçti. Lise eğitimlerini ön lisans ve lisansa tamamlamak isteyen milyonlarca aday sınavlara katılım gösterdi. Bu sene baraj puanı uygulamasının kaldırılmasıyla öğrenciler sınava yoğun bir katılım sağladı. Sonuçların sistem üzerinde aktif edilmesi sonrası adaylar sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türlerinden elde ettikleri sonuçları öğrenecekler. Ayrıca lise bitirme puanı olarak da bilinen OBP sıralamalara direkt olarak etki edecek. Peki YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuz...

Gençlere müjdeli haber: KYK yurtlarında bundan böyle ücretsiz kalınabilecek...Gençlere müjdeli haber: KYK yurtlarında bundan böyle ücretsiz kalınabilecek...

ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemine Giriş Nasıl Yapılır?

Milyonlarca öğrencinin gözü kulağı ÖSYM sonuç açıklama sisteminde. Adaylar sık sık sayfaya giriş yaparak yeni bir duyuru olup olmadığını merak ediyor.  YKS sınav sonuçları bu sayfa üzerinden erişime açılacak. 

Adaylar kutucuklarda yer alan T.C. kimlik numarası/ YU numarası ve aday şifresini eksiksiz doldurarak sonuçlara erişebilecek. Henüz ÖSYM üniversite sınav sonuçlarını açıklamadı. Sizde buradan " ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi" ibaresine tıklayarak sonuç sayfasına ulaşabilirsiniz.

YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM ilk kez üniversite sınavında böyle bir yoğunlukla karşı karşıya kaldı. Çeşitli platformlarda ve sosyal medyada sınav sonuçlarının erken açıklanma ihtimali göz önünde bulunduruluyor. Ancak yaklaşık 3.5 milyon adayın katılımıyla gerçekleştirilen sınavın sonuçları 20 Temmuz Çarşamba günü, ÖSYM takvimine uygun olarak açıklanacak. Sınavların erken açıklanmasına ilişkin bir bilgi paylaşımı veya duyuru yer almıyor.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi, genellikle merkezi sınav sonuçlarını gece geç saatte veya sabahın erken saatlerinde adayların erişimine açıyor. Böylelikle sistemde yaşanabilecek bir yoğunluğun önüne geçilmesi amaçlanıyor. Üç farklı oturumda düzenlenen YKS sonuçlarının Çarşamba sabahı saat 7:00 ile 10.00 saatleri arası erişime açılması bekleniyor.

Kontenjanlar Yayınlanan Kılavuz İle Belli Olacak!

Üniversite sınavı sonuçlarının açıklanması ile birlikte ÖSYM YKS tercih kılavuzunu yayına alacak. Bununla birlikte iki ve dört yıllık üniversitelerin kontenjanları duyurulacak. Adaylar üniversitelerin tavan ve taban puanları, başarı sıralamaları ile birlikte kontenjanlarını dikkate alarak tercih listelerini hazırlayacak. İlk yerleştirmede herhangi bir üniversiteye kayıt hakkı kazanamayan adaylar için ikinci bir yerleştirme daha yapılacak. Bu yerleştirme işlemleriyle ilgili takvim yayınlanan kılavuz ile belli olacak.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 12
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer yarın açıklanmazsa beni bulun
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Kalbim duracak gibi
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sakin koçum sakin!
    Cevapla
  • Ayşegül taygan 1 yıl önce Şikayet Et
    18de açıklancak gibi hissediyorum lan
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    O his bende de var ve etrafımdakiler hislerimin kuvvetli olduğuna inanırlar
    Cevapla
  • Nevzat 1 yıl önce Şikayet Et
    20'sinde Ayşegül 20'sinde! Ama relax ol.
    Cevapla
  • alex 1 yıl önce Şikayet Et
    18inde aciklanicakmis gibi hissediyorum..
    Cevapla
  • Şevval 1 yıl önce Şikayet Et
    Bencede
    Cevapla
  • Dila 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım tüm akrabalar sınav sonucumu merak ediyo benden daha çok onlar heycanlı
    Cevapla
  • Vedat 1 yıl önce Şikayet Et
    Akraba akrep gibidir onlar senin çuvallamanı bekliyordur , inanma kız!
    Cevapla
  • Palaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Harbii lan sjakskakkska
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar