Afganistan'a "İyilik Treni"nin beşincisi törenle uğurlandı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda yardım kuruluşlarının da desteğiyle Afganistan halkı için toplanan 599 ton gıda, giyim, hijyen malzemelerini taşıyan insani yardım treni, Ankara'dan yola çıktı.

Afganistan'a "İyilik Treni"nin beşincisi törenle uğurlandı
Afganistan'a "İyilik Treni"nin beşincisi törenle uğurlandı
GİRİŞ 04.07.2022 16:57 GÜNCELLEME 04.07.2022 16:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AFAD koordinasyonunda temin edilen 599 ton gıda, battaniye, çadır, giyim ve hijyen malzemelerinden oluşan 8 konteyner ve 22 kapalı vagonlu 5'inci 'iyilik treni'nin Afganistan seferi öncesi, tarihi Ankara Garı 1'inci Peron'da tören düzenlendi.

Törene AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Kazancıoğlu ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Kazancıoğlu, "Diğer trenlerimizde olduğu gibi bu trenimiz de 4 bin 168 kilometre yol kat ederek 12 günde Afganistan Turgundi’ye ulaşacaktır. İyilik trenlerindeki yardım malzemeleri, İran İnceburun’u geçerek Türkmenistan Etrek’e kadar Genel Müdürlüğümüze ait vagonlar ile taşınmaktadır. Malzemeler, Etrek’te Türkmen vagonlarına aktarılarak Afganistan’ın Türkmenistan sınır garı olan Turgundi’ye devam etmektedir. İyilik trenlerinin Türkiye, Afganistan arasındaki seferleri dört ülkenin demiryolu idareleri tarafından gerçekleştirilen önemli bir lojistik operasyonudur" dedi.

TAŞDELEN: 215 BİN AİLENİN İHTİYACI KARŞILANMIŞ OLACAK

AFAD Başkan Yardımcısı Taşdelen de Türkiye'nin Afganistan halkının yaşadığı sıkıntıları yüreğinde hissettiğini vurgulayarak, "Bugün 5'inci İyilik treni seferimiz ile 13 milyonu çocuk yaklaşık 19 milyon kişinin acil gıdaya ihtiyaç duyduğu topraklara yardım götürüyoruz. Ağır şartlarda hayatta kalmaya çalışan kuraklık ve yoklukla mücadele eden Afganistanlıların yanında duruyoruz. Bu önemli gün, yüz binlerce insanın yoksulluğunu azaltacak bir girişimin devamı olacaktır. Geçen 4 tren seferinde toplam 10 treni Afganistan’a ulaştırdık. 4 sefer ile STK’larımızın bağışladığı toplam 4 bin 139 ton yardımı binlerce aileye göndermiş olduk. Mazlumların müşkülünü giderdik. Derdine önce ortak sonra derman olduk. Bugün ilk trenden 5 ay sonra iyilik treni 5'inci seferini yapacak. 5'inci seferde 3 lokomotifin çektiği 3 ayrı tren ile 1400 ton yardım gidecek. 1000 çadır, gıda, giyim, battaniye sağlık ve hijyen malzemeleri sivil mazlumlara ulaşacak. Engelli kardeşlerimiz için tekerlekli sandalyeler, yavrularımız için bebek bezine kadar her türlü ihtiyacı karşılayacak yardımı ihtiva eden tren bugün yola çıkacak. İyilik teninin 5'inci seferi devletimizin şefkatini ve merhametini Afganistan’a ulaştıracak. Böylece 5 seferde 13 tren ile taşınan yardım 5 bin 570 tona ulaşacak. Toplamda yaklaşık 215 bin ailenin ihtiyacı karşılanmış olacak" dedi.

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • !!!!!!!! 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!