Eskişehir'de ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Havaların ısınmasıyla birlikte muhtemel orman yangınlarının önlenmesi için birçok şehirde olduğu gibi Eskişehir’de de bazı tedbirler alındı.

Eskişehir'de ormanlık alanlara girişler yasaklandı
Eskişehir'de ormanlık alanlara girişler yasaklandı
GİRİŞ 05.07.2022 13:21 GÜNCELLEME 05.07.2022 13:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Eskişehir Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonunun aldığı karar gereği 1 Temmuz-15 Eylül tarihleri arasında ormanlık alanlara girişler ve her türlü sosyal ve sportif amaçlı etkinlikler yasaklandı. Karar anız yakmayı, bahçe temizliğinde ateş yakmayı, ormanlık alanlara yakın yerlerde havai fişek ve dilek balonu kullanmayı da kapsıyor.
Mesire ve piknik yerleri ile Orman Parkı olarak tabir edilen yerler ise vatandaşların kullanımına açık olacak. Mesire yerlerinde akşam 20.00 ile sabah 09.00 arasındaki zaman diliminde ateş yakılamayacak.

Karardan, ormancılık üretim işlerinde çalışanlar ile ikameti gereği orman mahallerinde yaşayanlar muaf tutulacak.

Ormanlık alanlara girişlerin yasaklanması kararının uygulanmasından orman teşkilatı, bütün kolluk kuvvetleri ve köy muhtarları sorumlu olacak. Yasaklara uymayanlar hakkında adli işlem ve para cezası uygulanacak.

KAYNAK: İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • ibrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    gayet iyi olmuş tüm yurtta hemen yasaklamalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor