Prof. Dr. Ali Erbaş: 2022 hac ibadeti için 31 bin 300 kişi 65 yaş üstü engeline takıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş 2022 hac ibadeti için "31 bin 300'e yakın 65 yaş üstü engeline takılanlar oldu. Sınırlama kalktığında gitmek isteyenler gidebilecek. Hakları baki" dedi.

GİRİŞ 05.07.2022 21:38 GÜNCELLEME 06.07.2022 00:27
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ülke TV'nin Mekke'den yayınladığı "Gündem Özel" programında, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ün sorularını cevaplandırdı.

Yurt dışından 1 milyon hacı adayının kabul edileceğini açıklayan Suudi Arabistan makamları, 65 yaş sınırı getirirken, Türkiye'ye de 37 bin 770 kişilik kontenjan ayırmıştı.

65 YAŞ ÜSTÜ ENGELİNE TAKILANLAR

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş 2022 hac ibadeti için "31 bin 300'e yakın 65 yaş üstü engeline takılanlar oldu. 65 yaş engeli ne zaman kaldırılırsa o zaman gelmek isteyenler gelecekler. Hakları baki." dedi. 

Türk hacı adayları, Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Hastanesinde şifa buluyorTürk hacı adayları, Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Hastanesinde şifa buluyor

HAC KONTENJANI NASIL BELİRLENİYOR?

Kontenjanı tamamen Suudi Arabistan devleti belirliyor. Yaklaşık 20 seneden bu yana ülkelerin nüfuslarının binde biri olarak kontenjan veriliyor.

YILLARDIR BEKLEYEN HACI ADAYLARININ KURALARI NASIL HESAPLANIYOR?

Zannediyorum 12 yıldır bekleyen hacılarımız kuraya girdiler. yani o sene de yazılanlar da kuraya giriyor. Bir sene önce yazılanlar da daha önce yazılanlar da kuraya giriyor. Biz kaç yıl beklemişse o beklediği yılla çarparak, 10 yıl beklemişse 10 ile çarpıyoruz, 100 kere kuraya giriyor aynı torbada. 

"BUNU TÜRKİYE'DEN BAŞKA ÜLKE YAPMIYOR!"

Türk hacı adaylarının, Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Hastanesinde Türk hekimlerinin elinde şifa bulması hakkında Erbaş "Bu hastane uygulamasını Türkiye'den başka ülke yapmıyor!" dedi.

"193 ŞEHİT YAKINIMIZI HACCA GETİRDİK"

193 şehit yakınımızı bu sene hacca getirdik. Onlar müracaat ediyorlar. Onları devletimizin bir ikramı olarak kuraya girmeden getiriyoruz. Çok da dua alıyoruz. 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 55
  • Ayşe ışık 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende 2012 de yazıldım haca on senedir hasretle bekliyorum niye bizim hakımız yeniyor günah değilmi on sene oniki sene bekliyen gidemiyor busene yada geçen sene yazılanlar gidiyor illaki ankarada bir dayımı olması gerekiyor eğer böyle torpille o kadar insan yılardır bekleyipte bir iki senelikler gidiyorsa ben hakkumı helal etmmiyorum bu dağılımı kim yapıyorsa bana göre önceliği beş altı seneyi geçmiş hacı adaylarına verilmeli hak geçmesin öbür dünyada kimse ödeyemez
    Cevapla
  • Teklif rica 1 yıl önce Şikayet Et
    önümüzdeki yıl izin verilir ise sadece 65 yaş ve üzeri gönderilsin ölmeden bu imkan tanınsın isterim
    Cevapla
  • insaf 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet yorum yapan arkadaşların diyanet hac uygulamasından bi haber yorum yaptıkları gayet açık anlaşılıyor,Arkadaşım şuan 2 milyon 500 kişi hac için sıra bekliyor (kura) yani ve her yıl 80 bin kişi hacca gidiyor. yeni yazılan nerden baksan 32 yıl sonra hacca gitme sırası gelecek,asıl gidemeden ölme oranları ozaman yükselecek,o yüzden yazıldığı kadar yılla çarpılıp hacca gönderiyorlar.
    Cevapla
  • Vebal sizde 1 yıl önce Şikayet Et
    10 sene kura bekleyen kişi 65 yaşı elbette geçer . suud u sıkıştırmalı sınız kontenjan konusunda
    Cevapla
  • selo 1 yıl önce Şikayet Et
    özel arıyor hacı abi 124 tl karı koca 250 diyanet 60 tl kime ne diyelim maliyet ne bu gider nereye gidiyor otelemi uçağamı ordaki turlaramı bu ne para be
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı