Ülke TV'de ekranlara gelen Sıradışı Strateji programında Turgay Güler ve Yusuf Alabarda gündeme dair önemli yorumlarda bulundu.

Madımak olayları üzerinden 6'lı Masa'nın iç yüzünü anlatan Türkiye Gazetesi Yazarı Yusuf Alabarda, ''Türkiye ile ilgili 90'lı yılları güllük gülistanlık olarak gösteriyorlar. Aslında 90'lı yıllar fail-i meçhullerin olduğu, insanların cami çıkışlarında kurşuna dizildiği, otel odalarında yakıldığı, Uğur Mumcu'dan Bahriye Üçok'a kadar bu ülkenin birçok değerinin fail-i meçhule kurban gittiği bir dönem 90'lı yıllar. Bunun da en büyük sebebi 3 ayda bir değişen hükümet yapısı. Yani 90'lı yıllar koalisyon hükümetlerin ardı ardına yıkıldığı dönemlerdi. Bu kadar çok koalisyonlu parçalı yapılanmanın sebebi de Türkiye'nin yamalı bohça gibi uzun yıllar boyunca içinde yaşamış olduğu parlamenter sistemle ilgili hususlardan kaynaklanıyordu. Üç ay boyunca durmadan hükümetler değiştiğinde hiç kuşkusuz toplumun içine bir şekilde nüfuz etmiş 5. kol faaliyeti yürütenler ile Türkiye'de adeta derin Gladio operasyonları yapanların istedikleri gibi at koşturabilecekleri bir ülkeye dönüştü Türkiye.'' ifadelerini kullandı.

BUNUN 6'LI MASA İLE BAĞLANTISI NE?

''Peki bunun 6'lı Masa ile bağlantısı ne?'' diyen Alabarda, ''Şimdi siz bir 6'lı masa toplantısı yapıyorsunuz. O da 6+1 Masası öyle söyleyeylim. O masada sürekli olarak tekrarladığınız bir kelime var: Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem. Aslında onun neyle güçlendirildiği müphem. Hiçbir şey yok ortada. Başbağlar Katliamını ve Madımak Katliamını o masanın içerisinde anıyorsunuz. Ama o masanın içerisinde yaptığınız istişare toplantısında bunun asıl sebebinin 3 ayda bir değişien koalisyon hükümetleri dolayısıyla bu ülkede vesayet mekanizmasının ve derin Gladio yapıların istediği gibi at koşturmasından bu hususlar meydana geldi diyemiyorsunuz.'' yorumunda bulundu.

Yorumlar 33 Yorum Var
  • Vatansever 06.07.2022 14:52
    6+1 Temel Karamollaoğlu’nun Madımak olayında bir ihmali var mı bir masaya yatırsalar. Kahve içerken.
  • toto 06.07.2022 14:14
    biz tayyip abiyi neden tutuyoruz. çünki demirel ecevir ve türkeşi gördük. gün geldi geçti bunların yerine gelenler yine aynı anlayışta kimseler sadece tatbikatta denenmediler. bugün aynı masa etrafında oturanların yarın ayrılacakları nasıl kesin bir şey ise bir araya gelmelerinin amacıda tayyip ve temsil ettiği şeydir. burada kapalı olarak ifade ettiğim şeylerin ne olduğunu anlayıp değer veriyorsanız bunlara taviz vermeyin. adam yerine koymayada lüzum yoktur. istedikleri kadar esip gürlesinler
  • Cizreli 06.07.2022 13:29
    Güneydoğudaki faillerin olduğu dönemde meral akşener içişleri bakanı olduğu dönemdi tam güzel tespit yapmış
  • Halil 06.07.2022 12:44
    Bu 1+6 masa, büyüklerimizin dediği "çatal kazık" benzemesinden daha beter...??? Birde "çatal kazık yere geçermi" söylemi var... Şimdiki 1+6 zillet ittifakı ne diyor "güçlendirilmiş parlamenter sistem", geçmişte ikili, üçlü koalisyon hükümetileri bir fayda gelmemişki, şimdi bunların 1+6 zilletdenmi hayır gelecek...???
  • adalaet 06.07.2022 11:58
    Sivasta Madımak oteli yandığında Sivas'ın Belediye Başkanı Temel KARAMOLLAOĞLU idi............................
Daha fazla yorum görüntüle