Aksaray'daki 8 kurbanlık Şanlıurfa'da bulundu

Aksray'da 3 kişinin ahırdan çalıp Yozgat'ta sattığı 8 büyükbaş hayvan Şanlıurfa'da bulundu. Hayvanlarını teslim alan Şerafettin Yen, jandarmanın kendisine çifte bayram yaşattığını söyledi.

Aksaray'daki 8 kurbanlık Şanlıurfa'da bulundu
Aksaray'daki 8 kurbanlık Şanlıurfa'da bulundu
GİRİŞ 06.07.2022 12:03 GÜNCELLEME 06.07.2022 12:20
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kurban Bayramı'na geri sayım devam ederken durumu fırsata çeviren hırsızlar da rahat durmuyor.

KAMYONA YÜKLEDİLER

Cankıllı köyünde 30 Haziran günü besici Şerafettin Yen'e ait çiftliğe giden 3 kişi, ahırın kapısını kırıp 11 büyükbaş hayvanı dışarı çıkardı. Şüpheliler, hayvanları yüklemek için 5 kilometre uzaklıktaki kamyonete götürdü. Hayvanları yüklerken 3'ünü ellerinden kaçıran şüpheler, diğerlerini yükleyip götürdü.

AHIRA GİRİNCE FARKETTİ

Sabah hayvanlara yem veremeye gelen Şerafettin Yen, 3'ünün dışarıda, ahırın kapısının da kırık olduğunu görünce jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine gelen ekipler, hayvanların yüklendiği yerde kırık far parçaları buldu. Jandarma şüphelilerin, köy yakınındaki akaryakıt istasyonundan kamyonete yakıt alan Ramazan Coşkun (39), Erol Kızıl (22) ve Eren Coşkun (22) olduğunu tespit etti.

KAMYONETİ TAMİR ETTİRİRKEN YAKALANDILAR

Şüpheliler, 2 Temmuz günü sanayide arızalanan kamyoneti tamir ettirirken yakalandı. Gözaltına alınan ve suçlarını itiraf eden şüpheliler, çaldıkları 8 büyükbaş hayvanı Yozgat'ın Sorgun ilçesine sattıklarını, arızalanan aracı ise çekiciyle Aksaray’da sanayiye getirdiklerini söyledi. 3 kişi aynı gün sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Jandarma, Sorgun ilçesinde hayvanları satın alan kişinin de Şanlıurfa’ya götürüp sattığını belirledi. Operasyon düzenleyen ekipler, çalınan hayvanları Şanlıurfa'da satın alın kişinin ahırında ele geçirdi. Hayvanları satın alan kişiler hakkında da adli işlem başlatıldığı belirtildi.

'ÇİFTE BAYRAM YAPTIM'

Hayvanlarını jandarmadan teslim alan Şerafettin Yen, “Jandarma ekipleri Şanlıurfa’dan getirerek bana teslim etti. Askerlerimizden Allah razı olsun. Bayram öncesi çifti bayram yaşattılar ve 8 hayvanımı teslim ettiler” dedi.

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • akıl&fikir 1 yıl önce Şikayet Et
    Utanmaz ırkçı herif, gurmanc terörü derken ALLAH dan kork, karaktersiz bir adamsın, adamlar aksaraylı göçebe çadırcı yörük, sen anladın
    Cevapla
  • Şahin akar 1 yıl önce Şikayet Et
    Birini kesip jandarmadaki vatan evlatlarına ikram etseydin be dayı
    Cevapla
  • köylüm canım 1 yıl önce Şikayet Et
    tavuk değil haberi iyi oku dokunmayın garip köylüme
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İyilik ve adalet peşinde koşanlardan üretim yapan ehli imandan Allah razı olsun diğerlerini ıslah etsin ıslah olmazlarsa Allah müstehaklarını versin
    Cevapla
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Asacaksın alçakları
    Cevapla
  • HATTİLİ ALP 1 yıl önce Şikayet Et
    araştırın bunun altından gurmanç terörü çıkmazsa namerdim.
    Cevapla
  • Cahal Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Ciddi soruyorum. Reis, "gurmanç terörü" ne demek?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi