Yasa ihlali yapan Halk TV ve Tele 1'e RTÜK yaptırımı

Halk TV ve Tele 1 hakkında hazırlanan raporları görüşen Üst Kurul, söz konusu yayıncılara çeşitli müeyyideler uyguladı.

Yasa ihlali yapan Halk TV ve Tele 1'e RTÜK yaptırımı
Yasa ihlali yapan Halk TV ve Tele 1'e RTÜK yaptırımı
GİRİŞ 06.07.2022 15:37 GÜNCELLEME 18.08.2022 20:37
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) haftalık olağan toplantısında izleme dosyalarını ele aldı. 

Halk TV'de yayınlanan "Sözüm Var" programı hakkında hazırlanan raporu görüşen Üst Kurul, HDP Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki'nin sözlerini inceledi. Yayında Tiryaki’nin PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a defalarca saygınlık kazandırma çabalarını, suçu, suçluyu, terör ve terörist başını övmesini 6112 sayılı Yasa'da geçen yayıncılık ilkelerine aykırı bulan RTÜK, Halk TV'ye idari para cezası ve 3 kez program durdurma yaptırımı uyguladı. 

RTÜK'ten tepkilerin odağındaki Survivor hakkında paylaşımRTÜK'ten tepkilerin odağındaki Survivor hakkında paylaşım

Halk TV hakkında hazırlanan ikinci raporsa "Kayda Geçsin"isimli programını kapsıyordu. Programda, ana muhalefet liderinin sosyal medya üzerinden yaptığı asılsız açıklamaları yayınlayanlara uygulanan yaptırıma rağmen tekrar sözkonusu beyanları ekrana getiren Halk TV ikinci kez RTÜK müeyyidesiyle karşılaştı. Yayıncı kuruluşa üst sınırdan idari para cezası verildi.

RTÜK'ten şiddet içerikli yayınlara dair 'son' uyarıRTÜK'ten şiddet içerikli yayınlara dair 'son' uyarı

TELE 1 DE YASAĞI ÇİĞNEDİ 

RTÜK toplantısında Tele 1'in "18 Dakika" programı da masaya yatırıldı. Yayında moderatör Merdan Yanardağ'ın RTÜK hakkındaki mesnetsiz iddiaları irdelendi. Yayın kuruluşlarına verilen idari para cezalarının hazineye gittiğini bilmeyen Yanardağ'ın "RTÜK bu kestiği cezalardan elde ettiği paraları nereye harcıyor?" diye sorarak Üst Kurul'un Yunus Emre Enstitüsü ile gerçekleştirdiği ve önemli çıktıları olan uluslararası çalıştaylar hakkında iftiralar atmasını Yasa ihlali olarak değerlendirdi. Üst Kurulda Tele 1'e üst sınırdan idari para cezası yaptırımı kararı çıktı.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 25
  • ilk ihsan 1 yıl önce Şikayet Et
    bence trt dışındaki bütün kanallar kapatılmalı, çanak antenler sökülmeli, netflix eksen falan yasaklanmalı, gerekiyorsa internet bile kapatılmalı.29 sene önce internetmi vardı
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumunuza yüzde yüz katılıyorum, hele rütük birazda lgbt propagandası yapan dizi ve filmlerde ceza versin görelim , maalesef bu tür yayınlar TV perde hiçte az değil, bu güne kadar ceza aldıklarını da duymadım,
    Cevapla
  • BLAUBERG 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu cezaları bu kanallar ödemiyor.Fonlandıkları ülkeler zaten bu paraları ödüyor.ya dolar ülkesinden yada euro ülkelerinden bu paralar geliyor.onun için cezalar örneğin 60 bin TL gibi değilde, 60 bin dolar yada 60 bin euro gibi olsun.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani halk tv ile tele1 istediği hainlikleri yapmaya devam etsinler öyle mi diyorsun?
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    kanal kapatma geri gelecek ve program sunanlara yayin yasagi olacak cezalar cok az her ønune gelen kanal kurmus parti kurmus ne isterse yapiyor
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yayınları kesilmeli yayın yapanlara paraya çevrilmeyen hapis cezası verilmeli.. Bunlar cezadan daha fazla fon parası alıyor admaları para cezası caydırmıyor.. Ben tc vatandaşı olarak devletten bana milletime ülkeme bölücü yıkıcı halkı aşalyıcı ayrımcılık yapan hakaret eden söylemleri yayınlanmasından dolayı bu kişilere karşı hakkımı savunmasını bu kanalların kapatılmasını talep ediyorum. Savcılık iş başına..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!