Muhalefetin üçlü muhtıraya yönelik eleştirilerine yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvede rest çektiklerini söyleyerek "'Kabul etmezseniz imza atmayız' dedik, kabul ettiler. Böylelikle FETÖ bir terör örgütü olarak NATO kayıtlarına girdi" dedi.

Ankara'da geçmiş dönem belediye başkanları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İspanya'nın başkenti Madrid'de gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi öncesinde Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan üçlü muhtırayla ilgili eleştirilere de yanıt verdi.

Koalisyon dönemlerinin Türkiye'ye maliyetiyle, bölgedeki devletlerin güçlü yönetim eksikliği sebebiyle ödediği acı bedellerin ortada olduğunu anlatan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"İşte en son herhalde NATO Zirvesi'ni izlediniz. Zirvede, kimlerle neyi, nasıl konuştuğumuzu herhalde takip ettiniz. Bütün bunlarla beraber, eğitilip donatılan on binlerce PKK, YPG ve FETÖ teröristlerinin sınırlarımız dibinde beklediği, dünyanın dört bir yanında saldırmak için sinsice hazırlık yaptığı, birilerinin de FETÖ'cü alçaklar ile fotoğraf vermek için adeta sıraya girdiği, Türkiye'yi Suriye'den de Ukrayna'dan da beter etmek isteyenlerin ellerini ovuşturduğu çok kritik bir dönemden geçiyoruz.

NATO'nun kayıtlarına PKK girmiştir, YPG girmiştir, PYD girmiştir ama hepsinden öte FETÖ bir terör örgütü olarak girmiştir. Bugüne kadar Sadece Avrupa Birliği kayıtlarında olan PKK artık sadece Avrupa Birliği kayıtlarında değil. Şimdi onunla birlikte PYD/YPG ve FETÖ bunlar da NATO'nun kayıtlarına girmek suretiyle gerçek anlamda terör örgütleri kimlermiş, bunlar şimdi NATO'nun resmi kayıtlarında yerini almıştır."

"Sayın Cumhurbaşkanı bu nasıl oldu?" diye sorulabileceğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz gerek NATO genel sekreterine gerek diğer cumhurbaşkanı ve başbakana 'Bizim kırmızı çizgimizdir.' bunlar dedik. 'Bu kayıtlara, PYD/YPG ve FETÖ bu kayıtlara girecek, girmediği takdirde kusura bakmayın biz bu imzayı atmayız.' dedik. Onlar da bunu kabul etmek zorunda kaldılar ve böylece bu artık NATO'nun kayıtlarına girdi. Türkiye'de, ileri geri, şöyle böyle konuşmanın hiçbir anlamı yok. Kimseyi aldatamazsınız. Artık NATO'nun hemen kayıtlarını açarsınız ve o kayıtlarda bunları çok açık, net görürsünüz. Gizli bir şey artık kalmadı. Her şey ortada. NATO Zirvesi'nde 3 dakikada, ekranda Türkiye'deki teröristlerin İsveç, Finlandiya, Hollanda, Almanya, İtalya, yani dünyanın değişik ülkelerinde, bunların nasıl cirit attığını bütün liderlere gösterdik."

Yorumlar 15 Yorum Var
  • Kafkas-75 07.07.2022 11:22
    RABBİM yâr ve yardımcınız olsun...
  • durmuş çıtak 07.07.2022 10:56
    allah yolunu bahtını açık eylesin allah iki cihandada güldürsün allah dostlarının duası üzerine olsun allah sizi başımızdan eksik etmesin durmak yok yola hep beraber devam abim ve cumhurbaşkanım
  • Guest 07.07.2022 10:11
    Bu Vatan önce Allaha sonra sana emanet Reis... Insallah sözlerinde durur bu ülkeler....Terörle is birligi yapanlara firsat ve imkan vermesin Rabbim... Laikcilik diye vatani dagitacaklar... sözde laikcilik, Atatürk ile hic alakasi yok, Atamiz bu topraklari bunlar terörle bir olup bölsün diye almadi.. Atamizin kemiklerini sizlatiyorlar her yaptiklariyla
  • Mahmut Akar 07.07.2022 09:52
    Aslan Reis, mu.halef-etlere fazla takma, devam.
  • Trabzonlu 07.07.2022 09:35
    Aaa yalan diyorsan gerceğini isbatla
Daha fazla yorum görüntüle