7 Temmuz 2022 Salı ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Yolcu otobüslerinde uçak modeli

Artık yolcu otobüslerinde de emniyet kemeri takmak mecburi olacak. Yolculuk öncesi anons yapılacak, kurala uymayan firma ve yolculara yaptırım uygulanacak.


Pençe-Kilit bölgesinden acı haber
Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bir üs bölgesine açılan taciz ateşinde Uzman Çavuş Muhammed Mustafa Koca ile Uzman Çavuş Ertuğrul Sarı’nın şehit olduğunu açıkladı.


Boris Johnson istifa ediyor
İngiltere hükümeti son yılların en büyük kriziyle çalkalanıyor. İngiliz medyası, 5 bakanı istifa eden Başbakan Johnson’ın görevi bırakacağını iddia etti. 


Bayram öncesi motorine indirim
Kurban Bayramı öncesinde araç sahipleri için müjdeli bir haber geldi. 8 Temmuz Cuma gününden itibaren motorin fiyatlarında 2,10 TL indirim olacak.


Maske dönemi geri mi geliyor?
Koronavirüs vakalarında tedirgin eden bir artış yaşanıyor. Özellikle büyük şehirlerde vatandaşlara bireysel önlemi hatırlatan uzmanlar, maske döneminin yeniden gelebileceğine işaret ediyor.


İki belediye başkanına uzaklaştırma
İçişleri Bakanlığı, İzmir'in Menderes ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile Aksaray'ın Yenikent beldesinin bağımsız Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak'ı görevden uzaklaştırdı.

Gol makinesi imzayı atıyor
Beşiktaş'ın yeni transferi Jackson Muleka dün akşam İstanbul'a geldi. Geçen sezonun ikinci yarısını 12 golle kapatan oyuncu, sağlık kontrolü sonrası bugün imzayı atacak.

 

Yorumlar 10 Yorum Var
  • Mustafa 08.07.2022 07:44
    Yolcu otobüslerine Avrupa'da ki gibi tuvalet koyulması gerekir.Keşke bunuda gündeme getirseler
  • ... 08.07.2022 00:21
    Sigara içen şöförler ne zaman bitecek
  • Allah’ın kulu 07.07.2022 23:55
    Hayatın bütün alanlarının kanunla, yasal düzenlemelerle kuşatılması kanıksandığında insanlığa her şey çok rahat dayatılabilir. Hangi gereklilik dolayısıyla bu düzenleme getiriliyor; kimin aklına insanları saatlerce hareketli bir yerde kendini güvenlik gerekçesiyle bağlamasının doğru olacağı gelebiliyor.
  • Dwse 07.07.2022 23:33
    Otobüs şöfuru uykusuz ve sistem geliştirilen direksiyon titreşim alam versin uyarı ve teknoloji destek alınmalı yol hava durumu sis anlık kaza haberi kamera bilgilendirme otobanda kaza ışıkları konmalı kaza anın da yanmalı lastik firen motor bakımları denetlenmeli her hafta denetlenmeli sensörlü otobüsler radarlı otobüsler yapilmalı
  • Çok Cahil Birisi 07.07.2022 20:26
    Otobüs fiyatları uçak Fiatlarıyla yarışıyor. Güvenlik için gerekliye uygulanmalı.
Daha fazla yorum görüntüle