Esed rejimi ve PKK, Türkiye'ye karşı anlaştı! Hain planı açıkladı

Türk ordusunun Suriye'ye olası harekatına karşı Esed rejimi ve terör örgütü PKK/YPG anlaşmaya vardı. Esed, PKK/YPG kontrolündeki bölgeleri tank ve zırhlı araçlarla destekleyecek.

Esed rejimi ve PKK, Türkiye'ye karşı anlaştı! Hain planı açıkladı
Esed rejimi ve PKK, Türkiye'ye karşı anlaştı! Hain planı açıkladı
GİRİŞ 09.07.2022 09:25 GÜNCELLEME 09.07.2022 09:29
Bu Habere 168 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "bir gece ansızın geliriz ve tepelerine bineriz" diyerek söylediği Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik yeni operasyon öncesinde çalışmalar hızlandı. Buna karşı da Türkiye'ye karşı kurulan kirli ittifaklar da gün yüzüne çıkıyor.

ZIRHLI ARAÇ GÖNDERECEK

ABD'nin YPG/ PKK'yı meşrulaştırmak için oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) Sözcüsü Aram Hena, DSG ile Suriye hükümeti arasında Türkiye'nin olası operasyonuna karşı anlaşıldığını açıkladı. Hena, "Suriye, Ayn İsa ve Ayn el-Arab'taki (Kobani) muharebe cephelerine tank ve zırhlı personel taşıyıcıları göndermeyi kabul etti. Bu güçler Türk ordusuna ve silahlı gruplara karşı SDG'yi destekleyecekler" dedi.

ABD GARANTİ VERMEMİŞ

DSG Sözcüsü, askeri anlaşmanın siyasi bir anlaşmanın önünü açıp açmayacağı sorusu üzerine, Suriye topraklarının birliğini ve güvenliğini korumaya yönelik daha geniş bir anlaşmayı desteklemek için olumlu bir etkiye sahip olacağını söyledi.

Aram Hena, Uluslararası Koalisyonun ABD'nin Türkiye'nin tehditlerine karşı tutumuna ilişkin olarak da, ABD'nin Türkiye'nin Özerk Yönetim bölgelerine saldırmayacağına dair herhangi bir garanti vermediğini söyledi.

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 168
  • Tip 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi işde bir taşla iki kuş birden... tb2 ler iş başina
    Cevapla
  • Almancı 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına, daha neyi bekliyoruz?
    Cevapla
  • Ercan 1 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi... bende anlamadim, daha neyi bekliyoruz? Haydi Cihad'a.......
    Cevapla
  • MAG/0707 1 yıl önce Şikayet Et
    Hatay ilimizdeki Esad ve Terör sevicileri Sınır dışı operasyonlara Tezkere vermek istemeyen muhalefet partileri ve üyeleri biz Türk milleti olarak herşeyi biliyoruz unutmayın ki !! Bir gece ansızın ... Esad’cı Suriye’nin ve Esad’cıların 3 günlük işleri var. Sadece Hatay Suriye’yi 3 günde almaya yeteriz, Buna heran hazırız Allah’ın izni ile Hataylılar düğmeye basmanı bekliyor Reis
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Başlangıçta Esad’ı devirmek için büyük çaba sarf eden ABD, iç savaş belli boyuta ulaştıktan sonra Esad’ı devirmek için verdiği desteği zayıflattı. İsrail sınırındaki birliklerden “kimyasal silahları toplayıp Akdenizde bir gemide imha etti”. Çünkü sorunun her hangi bir tarafın lehine çözülmemesi, İRAN ve TÜRKİYE’NİN KARŞI KARŞIYA GELMESİ, tarafların birbirilerini yıpratacak gruplar üzerinden vekâlet savaşları önemliydi. Bu durum "MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRMA PROJESİ " olan SUNNİ-Şİİ savaşının diğer bir sayfası olacaktı. PYD’yi de Esad’la masaya oturttu..
    Cevapla
  • metehangaziantep 1 yıl önce Şikayet Et
    Soytarı. Ülkesi elden gitmiş. Adamım diye de geziyor. Bakalım kendisi nasıl geberecek. Mel'unu melain.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi