İHH 2.6 milyon kişiye kurban eti ulaştırdı

İHH İnsani Yardım Vakfı, vekaletini aldığı 65 bin 775 hisselik kurbanı, Türkiye dâhil 60 ülkede 2.6 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırdı. İHH ayrıca bağışçıların destekleriyle 14 ülkedeki 41 bin 416 yetime bayramlık elbise hediye etti.

İHH 2.6 milyon kişiye kurban eti ulaştırdı
İHH 2.6 milyon kişiye kurban eti ulaştırdı
GİRİŞ 11.07.2022 14:53 GÜNCELLEME 11.07.2022 14:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İHH İnsani Yardım Vakfı bu yılki Kurban organizasyonunu "Bir Hisse Mutluluk" sloganıyla, Türkiye dâhil 60 ülkede gerçekleştirdi. Kurbanları için İHH’ya vekâlet veren hayırseverler, çalışma yapılacak ülkeler arasından dilediğini seçti.

65 BİN 775 HİSSELİK KURBAN KESİLDİ

İHH, vekaletini aldığı 65 bin 775 hisselik kurbanı bağışçıların adına ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. 526 bin aileye kurbanlık eti dağıtılırken, toplamda 2 milyon 631 bin kişi dağıtımlardan istifade etti. Kurban Bayramı çalışmaları kapsamında geçen yıl toplamda 62 bin 62 hisse kurbanı 2 milyon 482 bin 480 ihtiyaç sahibine ulaştıran İHH, bu yıl bu rakamın üzerine çıkma hedefine de ulaşmış oldu. Kurban çalışmaları için dünyanın dört bir yanına giden İHH ekipleri, kendilerini bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek oldu.

TÜRKİYE'DE DE DAĞITIMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İHH, yurt içinde de ihtiyaç sahiplerine pay dağıtımında bulundu. Dağıtımlardan toplamda 84 bin kişi istifade etti.  Vakfın Türkiye’de bayramlık kıyafet ulaştırdığı yetim sayısı ise 16.824.

41 BİN YETİM BAYRAMLIKLA SEVİNDİ

İHH ayrıca bağışçıların destekleriyle Türkiye dâhil 14 ülkede toplamda 41 bin 416 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık kıyafet hediye etti.

TÜRKİYE DAHİL 60 ÜLKEDE KURBANLAR KESİLDİ

İHH’nın kurban kesimi yaptığı ülkeler, bulundukları kıta ve bölgelere göre şu şekilde:

Orta Doğu: Türkiye, Yemen, Filistin (Gazze ve Batı Şeria), Suriye, Irak, Lübnan, Mısır, İran, Ürdün ve Tunus.

Afrika: Çad, Kamerun, Mali, Benin, Togo, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Moritanya, Gine, Burundi, Etiyopya, Uganda, Malavi, Sudan, Somali, Tanzanya, Kenya, Güney Afrika, Mozambik, Zimbabve, Esvatini ve Cibuti.

Orta Asya ve Kafkasya: Moğolistan, Gürcistan (Acara), Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan ve Kazakistan.

Güney Asya: Bangladeş (Arakan), Myanmar (Arakan), Pakistan, Endonezya (Açe), Tayland (Patani), Nepal, Sri Lanka, Filipinler (Bangsamoro), Hindistan (Keşmir) ve Vietnam.

Balkanlar ve Avrupa: Macaristan, Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan (Sancak ve Preşova), Romanya, Ukrayna (Kırım)

Amerika: Kolombiya

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    fazla iyilikten maraz doğar iyilik yaptıkça adamlar türkiyeye gelmeye çalşıyor önce kendi halkımızın açlarını doyuralım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı