12 Temmuz 2022 Salı ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Hümeyra Akbayrak

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Vakalar yeniden patladı: 2 alt varyant devrede

Dünya genelinde koronavirüs vakaları artıyor. Birçok ülkede bu yükseliş, Omicron varyantının BA.4 ve BA.5 adlı alt varyantlarının yayılması sonucu gelişiyor. Prof. Dr. Kayıhan Pala, "Bu varyantlar, aşılı olmaktan ve hastalığı geçirerek antikor elde etmekten daha fazla kaçıyorlar. Böyle olunca da hastalığın bulaşmasının daha süratle meydana geldiğine ilişkin bir sonuç karşımıza çıkıyor" diyor. 


Dünyanın beklediği haber geldi
Tahıl kriziyle ilgili tüm dünyayı ilgilendiren haber geldi. Tahıl koridoru için görüşmelerin yarın İstanbul'da yapılacağı duyuruldu. Türk ve Rus heyetleri öncülüğündeki görüşmelere, Ukrayna ve BM temsilcileri de katılacak. 

TOKİ’den 24 ilde konut müjdesi
TOKİ, dar ve orta gelirli vatandaş için Türkiye genelinde 24 ilde toplam 3 bin 151 konutu 163 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkarıyor. Kuralı satışlara başvurular 18 Temmuz'da başlıyor.


Dev şirket doğal gaz sevkiyatını durdurdu
Uluslararası enerji şirketi Royal Dutch Shell, Avustralya'da bulunan dev yüzer sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tesisi Prelude'den bir süreliğine sevkiyat gerçekleşmeyeceğini bildirdi.


Ukrayna’dan Rusya’ya: Geri almaya geliyoruz

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim dinmiyor. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, "NATO'nun silah desteği ve yaklaşık bir milyon kişilik askeri güçle ülkenin güneyini geri almayı hedefliyoruz" dedi.


NASA'dan heyecanlandıran paylaşım
NASA, James Webb Uzay Teleskobu ile Dünya'dan yaklaşık 1,5 milyon kilometre ötede, evrenin 'en derin ve en keskin' görüntüsünü paylaştı. ABD Başkanı Biden'a gösterilen daha sonra kamuoyu paylaşılan görüntü, 6 aylık hazırlık döneminin tamamlanmasıyla yayınladı.

Mesut Özil Medipol Başakşehir'le prensipte anlaştı!
Fenerbahçe ile yollarını ayıran 33 yaşındaki yıldız oyuncu Mesut Özil, Medipol Başakşehir'le prensipte anlaştı.

Yorumlar 15 Yorum Var
  • Arkadaş. 13.07.2022 06:03
    "Bu varyantlar, aşılı olmaktan ve hastalığı geçirerek antikor elde etmekten daha fazla kaçıyorlar." Bu ne demek ya.Daha neyi nasıl anlatıcağını bilmeyen insanlar türedi.
  • Deredede 12.07.2022 21:56
    Kışa yeni patliyor
  • Mahmut 12.07.2022 21:15
    Yeni model varyantlarimiz aşılı olmaktan ve hastalığı geçirip antikor olmaktan kaçıyor demek Sizi şimdiye kadar iyi kekledik daha da keklemek istiyoruz demek.
  • Evet amin 12.07.2022 20:35
    Küreselciler zalim bil Gates kahrol zalimler için yaşasın cehennem
  • kaş 34 12.07.2022 20:31
    nasıl yorum bu ya aşılı olmaktan ve hastalığı geçirip antikor olmaktan kaçıyor ne demek
Daha fazla yorum görüntüle