Edirne'de orman yangını; 5 dönüm zarar gördü

Edirne'de, ormanda çıkan yangında 5 dönümlük alan zarar gördü. Yangında, bölgeden kaçmaya çalışan bir kaplumbağa da kurtarılarak doğaya bırakıldı.

Edirne'de orman yangını; 5 dönüm zarar gördü
Edirne'de orman yangını; 5 dönüm zarar gördü
GİRİŞ 12.07.2022 16:49 GÜNCELLEME 13.07.2022 11:04

Yangın, öğle saatlerinde Yıldırım Mahallesi'nde konutlardan uzak 'Çaytepe' adı verilen ormanda başladı. Çıkış nedeni henüz bilinmeyen yangını gören çevre sakinlerinin durumu bildirmesi üzerine bölgeye, Edirne Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale etti. Rüzgarın da etkisiyle 5 dönümlük alana yayılan yangın, yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Yanan alanda incelemede bulunan Edirne Orman İşletme Müdürü İhsan Ceylan, bölgeye 4 arazöz, 3 su tankı ve 3 ilk müdahale aracıyla müdahale ettiklerini belirtti. Ceylan, "Yangının çıkış sebebi henüz belli değil. Aşağıdan çıkmadığına göre, yukarıdan anızlık bölgeden çıktığını tahmin ediyorum. Biz ihbarı alır almaz 10 dakika içerisinde müdahale ettik. Şu anda da kontrol altına aldık. 4 arazöz, 3 su tankı, 3 ilk müdahale aracıyla, belediyeden gelen araçlarla da müdahale ettik" diye konuştu.

'BÜYÜK BİR FACİA ÖNLENDİ'

Yıldırım Bayezid Mahallesi Muhtarı Nuri Bostancı da, yangın ihbarını alır almaz bölgeye gelip müdahalede bulunduklarını belirterek, "Yangın haberini aldıktan sonra hemen Orman İşletme'ye bağlı ekipler ve itfaiye ekiplerimiz müdahale ettiler. Edirne'miz için büyük bir facia önlenmiş oldu gerçekten. Şu anda durum kontrol altına alınmış durumda. Gerçekten burası Edirne'nin ciğerleri, çamlık alan. Nasıl çıktığını bilmiyoruz. Ekiplerimizin hızlı müdahalesi ve vatandaşlarımızın yardımıyla söndürüldü" ifadelerini kullandı.

Bölgeden geçerken yangını görüp müdahale etmek için duran Kerim Tunç, "Yolda giderken yangını gördük, biz de durduk yardım amaçlı. Buraya akrabamızı ziyaret için gelmiştik. Aslında Çerkezköy'de yaşıyoruz. Geçerken hemen durup müdahale etmek istedik. Yangın durana kadar burada yardım edeceğiz. Elimizden geleni yaptık" diye konuştu.

YANGININ ORTASINDA KALAN KAPLUMBAĞA KURTARILDI

Öte yandan, yanan alanda bir kaplumbağa da bulundu. Bölgeden kaçmaya çalışırken farkedilen kaplumbağayı, mahalle muhtarı Bostancı aldı. Ormanda birçok canlı yaşadığını ve hayatlarının çok önemli olduğunu belirten Bostancı, kaplumbağayı yangından uzak yeşillik bir alana bıraktı.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi