Türkiye genelinde olduğu gibi Erzincan'da da 15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda anma etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Vali Mehmet Makas, 3'üncü Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci, 3’ncü Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Belediye Başkanı Bekir Aksun, il protokolü ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanını dolduranlar, şehitleri anarken, hainlere lanet okudu. Duaların edildiği, Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu meydanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka seslenişi, dev ekranda vatandaşlara izletildi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kartaltepe Kışlası’nın komutanı olan ve darbecilerle girdiği çatışmada sağ el başparmağını kaybeden, vucuduna isabet eden 7 kurşunla da gazi olan Tümgeneral Davut Ala, yaptığı konuşma ile etkinliğe katılanları duygulandırdı.

Şu anda Erzincan'daki 3'ncü Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı görevinde bulunan Tümgeneral Davut Ala, duygu yüklü konuşmasında şunları söyledi:

"ŞEHİTLİK VE GAZİLİK NASİP İŞİDİR"

"Öncelikle yüce Allah’tan yaşadığımız bu coğrafyanın yurt edilmesinde, bayrağımızın hür ve özgürce dalgalanmasında, devletimizin bağımsız bir şekilde yaşatılmasında canlarını defa eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize ve hayatları sona ermiş gazilerimize rahmet, kanlarını dökerek, uzuvlarını kaybederek kahramanlık timsali olarak yaşamlarına devam eden gazilerimize de sağlık sıhhat ve afiyetler vermesini diliyorum. Hali hazırda ülkemizin güvenliği, milletimizin bekası için gerek yurt içinde gerekse yurt dışında ter döken, hayatını ortaya koyan tüm silah arkadaşlarıma ve emniyet güçlerimize de yüce Rabbimden kazasız, belasız başarılı görevler diliyorum. Şehitlik ve gazilik nasip işidir."

"KİMSEDEN EMİR ALMADAN, SONUNU DÜŞÜNMEDEN YARDAN SERDEN GEÇTİLER"

"15 Temmuz’da 252 şehidimiz ve 2 bin 196 gazimizin her birinin kendi başına bu millete ilham verecek anıları vardır. O akşam hiç kimseden emir almadan, sonunu düşünmeden yardan ve serden geçerek naçizane bendeniz de bu anılarda yer aldım. Yüce Rabbimden bu anılarda yer alan ve benimle aynı yerde çatışmaya girip şehit olan Albay Sait Ertürk, Komiser Serdar Gökbayrak’a rahmet ve gazi olan polis memurları Yaşar Demiral, Ferdi Akyün, Kemal Alpdemir ve Mesut Karaman’a da sağlık sıhhat ve afiyetler niyaz ediyorum. Ayrıca bu anılara hiçbir menfaat beklemeden canları pahasına katılan can Erzincanlılardan gazilerimizden şu anda burada olan Elvan Ağdaş, Ali Aydınlar ve Muhammed Doğan kardeşlerime de teşekkür ediyorum."

"15 TEMMUZ, DÜNYADAKİ TÜM KARDEŞLERİMİZE VE DOSTLARIMIZA BİR DARBE GİRİŞİMİDİR"

"15 Temmuz belki ilk bakıldığında yalnızca aziz milletimize ve devletimize karşı yapılmış bir hareket olarak gözükebilir. Ancak dikkatlice irdelendiğinde anlaşılacaktır ki ümidini Türkiye’ye bağlamış, gönlü ve gözü Türkiye ile beraber olan dünyadaki tüm kardeşlerimize ve dostlarımıza karşı da yapılmış bir darbe girişimidir. Bu hain darbe girişimi bu yüce milleti bölmek, parçalamak, yıkmak isteyen iç ve dış mihraklara karşı aynı Çanakkale savaşı, İstiklal Savaşı'ndaki gibi büyük bir ders olarak Türk milletinin şanlı tarihindeki yerini almıştır. 15 Temmuz gecesi bu necip millet bir ülkenin tarihinin korkaklar değil, o ülke için kendi canını düşünmeden 'ölürsem şehit, kalırsam gazi şiarı' ile hareket eden insanları ile yazılacağını tüm dünyaya ispatlamış ve tarihe unutulmayacak bir not düşmüş, dünyanın dünü ve yarınlarının tarihinin Türkiye'siz yazılmayacağını bir kez daha hatırlatmıştır."

"15 TEMMUZ'DA ALLAH'IN AYETİ TECELLİ ETTİ"

15 Temmuz’u kesinlikle unutmadık. Çünkü 15 Temmuz’da yüce Allah’ın dediği gibi ‘ve mekeru ve mekerallah vallahü hayrül makirin’ ‘onlar tuzak kurdular, Allah da tuzak kurdu, Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır’ ayeti tecelli etti. 15 Temmuz’u kesinlikle asla ve asla unutmayacağız. Böyle niyeti olanlara da Sezai Karakoç’un dediği gibi ‘sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır. Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır’ diye cevap vereceğiz.

"KALAN 9 PARMAĞIMI VE CANIMI VERMEYE HAZIRIM"

Yunus Emre’den, Mevlana’dan, Hacı Bektaş-i Veli’den, Pir Sultan Abdal’dan beslenen milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunun bilinciyle diliyorum ki, Rabbim bu millete bir daha 15 Temmuz yaşatmasın. Yaşatmaya teşebbüs edecekleri de kahru perişan eylesin. Sözlerimi fazla uzatmak istemiyorum. Esasında söyleyeceklerimi ben o gece söyledim. Bu millet için kalan 9 parmağımı ve dahi canımı vermeye her zaman hazırım. Cevdet Paşa’nın da dediği gibi ‘hepimiz faniyiz, lakin devlet-ü millet ve vatan bakidir.’"

Tören daha sonra protokolün yaptığı konuşma ve çeşitli etkinlikle gece yarısına kadar devam etti.

Yorumlar 40 Yorum Var
  • HIDIR BUDUR 16.07.2022 17:09
    15 Tem. Öncesi ABD’ye karşı zihniyeti ile yüksek rütbelere gelebilen “ENDER KOMUTANLAR” kimlerdir? Biri “İncirlikten ABD PKK’yı destekliyor” diyen Eşref BİTLİS’dir. Uçak kazası ile şehit edilmiştir. Diğeri de KIVRIKOĞLU'dur. Dimdik Türk milliyetçisi olmuş, "Hiç ABD'ye gitmemiştir". Diğer generaller ABD'lilerle yanyana fotograf çektirip sevinirlerken, O ABD'lilere hiç lafını esirgememiştir. Peki ne olmuştur ? Kıbrıs'ta bir tatbikatı seyrederken başının yanından geçen bir mermi ile arkasındaki albay vefat etmiştir. İşte “ EMEKLİ OLMADAN GÖREVLERİ ZAMANINDA” çatır çatır ABD’ye kafa tutabilen komutanlardı.
  • Mehmet turan 16.07.2022 16:32
    benim paşama ağlama yakışmaz biz asil türküz allah bir daha o günleri göstermesin
  • misafir1 16.07.2022 16:12
    Allah razı olsun.
  • Almanci 16.07.2022 16:06
    Maşaallah komutanimaza. Allah razı olsun.
  • misafir 32 16.07.2022 16:03
    İki cihanda yüzün gülsün..
Daha fazla yorum görüntüle