Balıkesir ve İzmir'de ormanlık alanda yangın!

Balıkesir'in Kepsut ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangına ve İzmir'in Gaziemir ilçesinde çıkan orman yangınına, havadan ve karadan müdahale ediliyor.

GİRİŞ 17.07.2022 18:41 GÜNCELLEME 17.07.2022 18:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde çıkan orman yangınına, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından, 10 uçak, 18 helikopter, 74 arazöz, 12 dozer ve 415 personel ile müdahale ediliyor.

AFAD'ın sosyal medya hesabından, Balıkesir'in Kepsut ilçesinde çıkan yangına ilişkin bilgi verildi.

Kepsut'ta çıkan yangına, Orman Genel Müdürlüğü tarafından 10 uçak, 18 helikopter, 74 arazöz, 12 dozer ve 415 personel ile müdahale edildiği belirtilen açıklamada, destek amacıyla bölgeye, AFAD koordinasyonunda, Bursa, Çanakkale, Kütahya, Manisa, Eskişehir, Yalova, Bilecik, Afyonkarahisar, Uşak ve İzmir'den su tankeri ve iş makinesi görevlendirilmesi yapıldığı, gelişmelerin takip edildiği bildirildi.

"YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT EDEN BİR DURUM YOK"

Balıkesir Valiliği yangınla ilgili açıklama yaptı. Saat 14.00 sıralarında başlayan yangına ilk andan itibaren hızlı şekilde karadan ve havadan müdahale edildiğinin belirtildiği açıklamada şu sözler yer aldı:

"Saat 16.15 itibariyle yangına 6 helikopter, 5 uçak olmak üzere 11 hava unsuruyla müdahale gerçekleşmektedir. Karadan ise 26 arazöz, 9 su ikmal aracı ve iş makineleriyle söndürme çalışmaları devam etmektedir. Önümüzdeki dakikalar içerisinde çevre illerden talep edilen ilave hava ve kara söndürme unsurları yangın mahaline ulaşmış olacaktır.

Söndürme çalışmaları Valiliğimizin koordinasyonunda Orman Bölge Müdürlüğü, İtfaiye ve Jandarma birimlerimizin yoğun gayretiyle sürdürülmektedir. Yerleşim yerlerini tehdit eden bir durum bulunmamaktadır."

İZMİR'DE ORMAN YANGINI

İzmir'in Gaziemir ilçesinde çıkan orman yangınına da, havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Yangın, saat 16.30 sıralarında Sarnıç Mahallesi yakınlarındaki ormanda çıktı. İhbarla bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 2 uçak, 3 helikopter ve 17 arazöz gönderildi. Ekiplerin alevleri kontrol altına almak için çalışmaları sürüyor.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Biz 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu ormanı yakanları vurun emri getirin artık bu ülke muz cumhuriyeti değil yada tüm yaz boyunca tek kişiyi sokmayın
    Cevapla
  • Ybnc 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ulkede idam yasasi bir an once cikmali idam yasasi cikdiktan sonra eger yakarlarsa onlar dusunsun bu kadar sik orman yangini olmaz idam yasasina gelince AKP.İSTİYOR MHP İSTİYOR BBP İSTİYOR NEDEN CİKMİYOR
    Cevapla
  • Volkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiler cirit atıyor ülkede
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden bukadat yangın olmazdı ne oluyor anlamadım. Geçen yıl başkadı buda. Sıcaksa eskidende oluyordu. Uzmanlar bi açıklasada öğrensek. Farklı bileyler car
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak