Alman vatandaşı Fabienne, Gaziantep'te Müslüman oldu

Ziyaret için geldiği Gaziantep'te Müslüman olan Almanya vatandaşı Fabienne Doris Bettirger'e İhtida Belgesi verildi, Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

GİRİŞ 19.07.2022 16:01 GÜNCELLEME 19.07.2022 17:09
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Almanya'nın Stuttgart kentinde kasiyer olarak çalışan 20 yaşındaki Bettirger, eşiyle gezmek için Gaziantep'e geldi. Müslümanlığı araştıran ve kendi isteğiyle İslamiyet'e geçmek isteyen Bettirger, İl Müftülüğüne başvurdu.

İl Müftülüğündeki ihtida merasiminde kelimeişehadet getirerek Müslüman olan Bettirger, gazetecilere, kelimeişehadet getirdikten sonra üzerinden büyük bir yükü bıraktığını söyledi.

Çok rahatladığını ifade eden Bettirger, "İçim çok güzel oldu. Çok uzun süreden beri Müslüman olmak istiyordum. Hiç kimse bana söylemedi ben kendim Müslümanlığı seçtim. Çünkü İslam çok güzel bir din. Müslümanlığa geçtiğimde kendimi tutamadım, ağladım." dedi.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ise Bettirger'in kendi iradesiyle İslam'ı seçtiğini, kendisine İhtida Belgesi verdiklerini ve Kur'an-ı Kerim hediye ettiklerini belirterek, "İslam'ın nurunun, bütün güzelliğinin kalplere ne kadar güzel yansıdığını, İslamiyet'in insana ne kadar değer kattığını bugün bir kez daha görmüş olduk. Kardeşimiz kelimeişehadeti gözyaşları eşliğinde getirdi." ifadeleri kullandı.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 44
  • dogrusu 1 yıl önce Şikayet Et
    Dinde zorlama yoktur. Artık doğru, yanlıştan ayrılmıştır. O halde tağutu/insanı Allah'tan uzaklaştıran her şeyi inkar edip Allah'a inananlar, hiçbir zaman kopmayacak en sağlam kulpa tutunmuşlardır. Zira, Allah her şeyi işitendir; her şeyi bilendir.
    Cevapla
  • sultan 1 yıl önce Şikayet Et
    KUZUM ALLAHIM İMANINI KAVİ ETSİN bahtın açık olsun hiç darlık sıkıntı görmeyesin ALLAHA EMANET OL
    Cevapla
  • Basiret 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah hidayetini artırsın, cennetine namzet eylesin.
    Cevapla
  • resul 1 yıl önce Şikayet Et
    Kutlu olsun Rabbim iman üzere yaşamayı iman kurtararak ölmeyi nasip eylesın
    Cevapla
  • CESUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Kurtuluş İslamdadır,Allah kurtuluşuna vesile eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi
Dubai'de sel hayatı felç etti! Yönetim halka uyarılarda bulundu...