Yurt dışına kaçmak isteyen FETÖ üyeleri yakalandı

Antalya'nın Demre ilçesinden yurt dışına kaçmaya çalışan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan FETÖ/PDY üyesi 3 eski asker ile onlara yardım ve yataklık yapan 1 kişi yakalandı. 4 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yurt dışına kaçmak isteyen FETÖ üyeleri yakalandı
Yurt dışına kaçmak isteyen FETÖ üyeleri yakalandı
GİRİŞ 19.07.2022 21:20 GÜNCELLEME 19.07.2022 21:20
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Jandarma Göçmen kaçakçılık ve İnsan Ticareti (GKİT) Şube Müdürlüğü'ne; terör örgütü FETÖ/PDY üyelerinin Antalya’nın Demre ve Kaş ilçeleri arasındaki bir bölgeden Yunanistan’a kaçaçakları bilgisi üzerine, Demre Cumhuriyet Savcılığı kordinesinde çalışma başlatıldı. GKİT Şube Müdürlüğü, TEM Şube Müdürlüğü, Demre İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ortak çalışma başlatırken, bölgeden yurt dışına çıkılabilecek muhtemel noktalar denetim altına alındı.

18 Temmuz Pazartesi gecesi saat 21.45 sıralarında 34 plakalı bir otomobilin Demre’nin Taşdibi Bölgesi’ndeki yeni Demre Yat Limanı’na doğru geldiği gözlendi. Ekipler, otomobili durdurarak, içeride bulunan 4 kişiyi aramak istedi. Bunun üzerine otomobili bırakarak yaya kaçmaya çalışan 4 şüpheli yakalandı. 

Jandarmanın yaptığı araştırmada kaçmaya çalışanlardan firari hükümlü H.Ç.'nin (36) FETÖ/PDY üyesi olmaktan kesinleşmiş 6 yıl 3 ay cezası bulunduğu ve ordudan atılan eski subay olduğu tespit edildi. Şüphelilerden eski astsubay H.G.'nin (37) FETÖ PDY'ye üye olmaktan 6 yıl 8 ay cezası bulunduğu, yine eski astsubay M.G'nin (39) de FETÖ/PDY suçundan ordudan atıldığı belirlendi. FETÖ şüphelilerini Demre’ye getiren otomobilin şöförü A.Y.’de (41) yardım ve yataklık suçundan gözaltına alındı.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

FETÖ/PDY üyesi 3 eski asker ve onlara yardım ve yataklık yapan 1 kişinin  Demre yeni Yat Limanı’ndan Zodyak botla, Yunanistan’a kaçmak için yola çıktıkları öğrenildi. Şüpheliler Demre İlçe Jandarma Komutanlığı’nda yapılan sorgularının ardından Demre Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından 4 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Elmalı Cezaevi'ne gönderildi.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Asın şunları Beslemeyin
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    adliyedeki fetöcü hakim ve savcıları ne zaman temizleyeceksin reis, bir kadını 18 yerinden bıçaklayan adamı adli kontrol şartı ile serbest bırakan hakim mi? yoksa öğrencisine kitap fırlatan öğretim görevlisi profesörü tutuklayan mı fetöcü , örneği çook halkımızda adalet yook algısı yaratarak mevcut iktidarı yıpratmak için yapıyorlar
    Cevapla
  • Gatar zalim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bitmeyecekmi bu it sürelerin soyu daha.. Vatan hainleri surasiz sualsiz hemen oracıkta sıkın kafalarına..milletimizin vergeri ile boşu boşuna bunları beslemeyin.. o kadar
    Cevapla
  • BOZOK 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistandaki babalarının yanına gidecekti adiler.
    Cevapla
  • _*(1453)*_ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu itleri sabaha kadar dövün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam