Taksiciler odasından İBB’ye suç duyurusu

UKOME’de 750 minibüsün, taksiye dönüştürülmesiyle ilgili alınan karar dolayısıyla İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) ile İBB davalık olmuştu. Davanın lehlerine sonuçlandığını belirten İTEO, İBB'nin kararı uygulamadığını belirtti.

Taksiciler odasından İBB’ye suç duyurusu
Taksiciler odasından İBB’ye suç duyurusu
GİRİŞ 21.07.2022 17:07 GÜNCELLEME 21.07.2022 17:15
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bir yıl önceki UKOME Toplantısı’nda 750 minibüs ile 250 dolmuşun taksiye dönüştürülmesi kararı alınmıştı. Kasım ayında yapılan kura çekimi ile minibüslerin plakaları, taksi plakasına çevrildi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, kararı mahkemeye götürdü. İTEO Başkan Vekili Veli Yurt, basın toplantısı düzenleyerek davanın lehlerine sonuçlandığını ve İBB'nin mahkeme kararını uygulamadığını bildirdi.  İTEO Avukatı Hülya Sürgülüoğlu da kararı uygulamayan İBB yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

"BİZ BELEDİYENİN, ALDIĞI KARARI UYGULAMASINI BEKLİYORUZ" 

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkan Vekili Veli Yurt, "Daha önce alınmış UKOME kararı gereği 750 minibüsün taksiye dönüşümü gerçekleşti. Biz de dava açtık. 10. İdare Mahkemesi 13 Haziran’daki sonuçlanan davayı İstinaf Mahkemesi’ne taşıyarak, bu dava usulen bozuldu. Biz de belediyenin, alınan kararı uygulamasını bekliyoruz. Eğer Belediye kararı uygulamazsa biz de bugün itibariyle savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Biz bu dönüşümün haksız olduğunun kanaatindeyiz. Dönüşüm sırasında bir tane minibüs 900 bin lira ediyordu. O dönem dönüşen plakaları sattılar, yerine 2 minibüs aldılar" dedi.  

"PİYASADA 750 TANE EKSTRA TAKSİ DOLAŞIYOR"

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Avukatı Hülya Sürgülüoğlu, "Belediyenin almış olduğu kararlara karşı esnaf odası adına açtığımız davalar kesinleşerek lehimize sonuçlandı. Bunlarla ilgili belediyeye başvurularımızı yaptık. Kararın uygulanmaması üzerine. Dün itibariyle savcılık nezdinde de gerekli şikayeti yapmış olduk. Biz haklı olduğumuzu ispat ettik. Şu an 750 tane ekstra taksi piyasada dolaşıyor, bu 750 taksinin geri döndürülmesi gerekiyor. Savcılığa şikayetimizi yaptık kanunda. 'Görevi kötüye kullanmak' maddesi var. UKOME kararının uygulanmaması gerekiyordu ama kura ile uygulandı" diye konuştu. 

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Nazmı 1 yıl önce Şikayet Et
    Acil olarak 5000 taksinin istanbula hizmetine verilmesi vede yazar kasa konulması lazım maliye nerede taksi 4300000 TL bakkalda yazar kasa var heryerde var takside yok bunların ne özelliği var adları üzretle çalışan işçi bunlardan daha fazla vergi veriyor
    Cevapla
  • yaz 1 yıl önce Şikayet Et
    bu dava imamoğlunun işine gelir. Plaka dönüştürmek yerine yeni plaka çıkarmak istiyordu. Pkk fetö yeni plaka bekliyordu.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İyide taksi minibuse donmediki zaten adamlar hakli taksiye donup hemen sattilar iki minibus aldilar amaclari buydu zaten donusum kanuna aykiriydi cunki yasa belli ihaleyle taksi plaka sayisini artirabilirsin
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Oy verirken düşünecektiniz.
    Cevapla
  • Bamsı 1 yıl önce Şikayet Et
    HER şey güzel oluyorrrr her şey vatan için her şey vatan için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti