Vatandaş en büyük sorun olarak neyi görüyor? İşte yeni anket sonuçları...

ASAL Araştırma tarafından 3-8 Temmuz 2022 tarihleri arasında 26 ilde yapılan araştırmada vatandaşlara yöneltilen "Sizce bugün Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?" sorusuna yüzde 75.4'lük kesim ekonomik sıkıntılar yanıtını verdi.

GİRİŞ 23.07.2022 12:29 GÜNCELLEME 23.07.2022 13:02
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Aynı soruya yanıt verenlere ikinci olarak "Türkiye'nin sorunlarını hangi siyasi parti çözer?" sorusu yöneltildi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 30.1'i tercihini AK Parti'den yana kullanırken, yüzde 25.9'luk kesim de Hiçbiri yanıtını verdi.

ASAL Araştırma tarafından, 3-8 Temmuz 2022 tarihleri arasında İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Adana, Hatay, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin dahil 26 ilde yaptığı anket çalışmasında vatandaşlara, "Sizce bugün Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?", "Türkiye'nin sorunlarını hangi siyasi parti çözer?" sorularını yöneltti.

 EN ÖNEMLİ SORUN "EKONOMİK SIKINTILAR"

Araştırmaya katılanların yüzde 75.4'ü Türkiye'nin en önemli sorununun Ekonomik Sıkıntılar olduğunu ifade etti. İkinci sırada yüzde 6.2 ile İşsizliğin yer aldığı araştırmada; üçüncü sırada yüzde 4.8 ile Mülteciler, dördüncü sırada yüzde 2.5 ile Eğitim, beşinci sırada yüzde 2.1 ile Terör, altıncı sırada yüzde 1.5 ile Adalet başlığı yer aldı.

"SORUNU ÇÖZECEK PARTİ" SIRALAMASINDA ZİRVEDE AK PARTİ VAR

Aynı soruya yanıt verenlere ikinci olarak "Türkiye'nin sorunlarını hangi siyasi parti çözer?" sorusu yöneltildi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 30.1'i tercihini AK Parti'den yana kullanırken, yüzde 25.9'luk kesim de Hiçbiri'den yana görüş bildirdi.

Üçüncü sırada yüzde 20.5 ile CHP, dördüncü sırada yüzde 7.2 ile İYİ Parti, beşinci sırada yüzde 6.3 ile HDP, altıncı sırada yüzde 3.6 ile MHP, yedinci sırada ise yüzde 0.7 ile DEVA ve Zafer Partileri bulunuyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 106
  • Menderes 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlasilan bu halkın çoğunluğu hala gercek sorunu göremiyor hayin muhalifet ve terör örgütü enbuyuk sorundur
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Emekli lik yaşı 50 olması gerek terör sorunu Yerleşim düzenleme otopark vesaire park alanları
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence enbüyük sorun hayasızlık ve şükürsüzlük bunlar aşılırsa geriyede bişey kalmaz
    Cevapla
  • Cevat Tekaydin 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin sorunları sırasıyla.terorizm.multeciler ve belimizi büken Ekonomi.dir.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş artik bu yalancilardan hayınlerden.bu.rezılerden.hirsizlerden.kurtulmak.istıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu