İki ilde orman yangını! Kütahya'da kontrol altına alındı

Kütahya Emet'te çıkan orman yangını kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor. Manisa'daki yangını kontrol altına alma çalışmaları ise devam ediyor.

GİRİŞ 25.07.2022 09:05 GÜNCELLEME 25.07.2022 09:13
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Kütahya Emet'te çıkan orman yangını kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor.

ORMANLIK ALANDAKİ YANGIN BÜYÜMÜŞTÜ!

Küreci ile Samrık köyleri arasında kalan bölgedeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye 3 uçak, 6 helikopter, 38 arazöz ve 5 dozer sevk edildi.

Ekiplerin yangına müdahalesi gece görüşlü helikopterlerin desteğiyle sürüyor.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kütahya Emet’te devam eden yangın söndürme çalışmalarına destek için Kara Havacılık Komutanlığımız tarafından İzmir’den ve Isparta’dan toplam 8 adet helikopter görevlendirildi. Yangın söndürme teçhizatına sahip olan helikopterlerimiz bölgeye intikal etti." denildi.



Yangın bölgesinde gazetecilere açıklama yapan Kütahya Valisi Ali Çelik, ihbar geldikten 12 dakika sonra müdahalede bulunulduğunu söyledi.



Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangına 29 arazöz, 8 su ikmal aracı, 6 dozer, 3 greyder, 8 itfaiye aracıyla ile müdahale edildiğini duyurdu. Yangının tahmini 20 hektarlık karaçam ormanında etkili olduğu öğrenildi.

Öte yandan saat 20.30 itibariyle 6 yangın söndürme helikopterinin çalışmalarına ara verdiği belirtildi.

KÖY BOŞALTILDI

Kütahya'nın Emet ilçesindeki orman yangınına müdahale sürerken, 97 kişinin yaşadığı 45 haneli Küreci köyü ve çevresinde bulunan yayla evleri tedbir amaçlı boşaltıldı.

Yaylada ahırlardaki hayvanlar da vatandaşlar ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından güvenli bölgelere nakledildi.



Kütahya Valisi Ali Çelik, ekiplerin yangını kontrol altına almak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Çelik, yangını söndürme çalışmalarına gece görüşlü helikopterlerle devam ettiğini ifade etti.

MANİSA'DA ORMAN YANGINI

 Manisa'nın Akhisar ilçesinde otluk alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçrayan yangını kontrol altına alabilmek için ekipler seferber oldu. Çok sayıda ekibin müdahale ettiği yangında 20 ev boşaltılarak 40 kişi yangın bölgesinden tahliye edildi.

Manisa'nın Akhisar ilçesi Seğirdim Çaltıçukuru mevkii Şehitler-Hasköy-Durasıl Mahalleleri arasında saat 17.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenden dolayı başlayan ot yangını rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Ekiplerin kısa sürede müdahale etmesine rağmen rüzgarın etkisiyle yangın büyümeye başladı. Orman yangını sebebiyle 20 ev boşaltılırken, yaklaşık 40 kişi bölgeden tahliye edildi.



Yangına 10 helikopter, 8 uçak, 40 arazöz, 8 dozer, 15 su tankeri, 1 jandarma komando timi, 4 TOMA, 9 asayiş timi, 2 trafik timi ile müdahale ediliyor. Yangında şuana kadar ölü veya yaralı olmadığı öğrenilirken 8 evin tamamen yanarak küle döndüğü öğrenildi. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 41
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Chphdpkk ormanlar yanıyor hiç gündeminize alp bir çift laf etmiyorsunuz gericiler bir ağaç için yakıp yıkmadıkları yer kalmamıştı.
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Ahhhh şeriat neredesin
    Cevapla
  • Memiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Elan Musk'a ulusal hava sahasında EMF uyduları yerleştirmesine izin verenler yargılansın. Ülke semaları düşmana kullandırılamaz. Bu yangınların çıkış sebebi Elan Musk'tur.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim tutturmuşsunuz küresel ısınma biraz zeka yahu. Birleşmiş milletler açıkladı son yüz yıda küremiz 1,5 derece ısınmış. Bumu yangın çıkarıyor. Allah akıl fikir verdin. Yangının tamamı insan kaynaklı. Ya terör amaçlı, ya tarla açmak, otel yapmak, taş ocağı açmak yada dikkatsizlik sonucu ormanı yakan insan insan şunu anlayın artık.
    Cevapla
  • Tanla 1 yıl önce Şikayet Et
    heryerde uçaklar ve helikopterler var. ama kör gözler görmez. maşallah ne güzel müdahale ediyorlar. Devletimiz milletimiz sağolsun. daha ne...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!