İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Geçmişten Geleceğe Miras: Ayasofya" belgeselini sosyal medya hesabından paylaştı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul Valiliği tarafından Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden ibadete açılmasının 2. yılı dolayısıyla hazırlanan "Geçmişten Geleceğe Miras: Ayasofya" belgeselinden bölümler yer aldı.

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılma süreci ve sonrasında yaşananların anlatıldığı bölümde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından bir bölüm ve açıldığı gün camide Aşr-ı Şerif okuduğu görüntüler ile o gün camide okunan öğle ezanından görüntüler yer aldı.

Belgeselde değerlendirmelerine yer verilen Vali Yerlikaya, salgın sonrasında Ayasofya'nın günlük ziyaretçi sayısının arttığını ve temmuz ayının ilk günlerinde 70-75 bini bulduğunu, bunun da 2022 yılı sonuna kadar 17-18 milyon ziyaretçinin camide buluşacağını gösterdiğini belirtti.

Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Mimarlık Tarihçisi Prof. Dr. Suphi Saatçi'nin camiye ilişkin bilgi verdikleri röportajların da yer aldığı bölümde, camiyi ziyaret eden vatandaşlar ile turistlerin görüşleri de yer buldu.

Vali Yerlikaya, paylaşımında, belgeselin ikinci bölümünün tamamının yayınlandığı YouTube linkine de yer verdi.

 

Yorumlar 13 Yorum Var
  • nevzat 25.07.2022 10:54
    ALLAH razı olsun emeği geçenlerden ağlayarak göz yaşları ile izledim elhamdülillah bu günleri gördük birçok büyüklerimiz bu özlemle gittiler
  • Ali 25.07.2022 10:01
    Elhamdülillah
  • Ebru maiyer 25.07.2022 09:46
    Sahane bir yayin olmus REISIMIZE SUKRANLARIMI SUNARIM ❤️❤️
  • OSMAN 25.07.2022 09:39
    Rabbime şükrolsun
  • Fatih 1453 25.07.2022 08:35
    Melek resimleri nin büyülü olduğunu biliyorum / /onları kapatın lütfen . Bütün padişahlar o resimleri kapattırmış.. Ben çocukken Ayasofyaya gittiğimde 40 sene önce bile o resimler kapalıydı..Kültür bakanlığı yapmış Ertuğrul Günay diye bir bakan Bizans enstitüsüyle bir olup işbirliği yapıp o resimleri restorasyon bahanesi ile orjinal sıvalarını sokup açtırdı.
Daha fazla yorum görüntüle