Pençe-Yıldırım bölgesinden acı haber: Bir askerimiz ve 4 korucumuz şehit oldu

Pençe-Yıldırım bölgesinde düzenlenen saldırıda Piyade Uzman Çavuş Remzi Nişan ile 4 korucu şehit oldu.

Pençe-Yıldırım bölgesinden acı haber: Bir askerimiz ve 4 korucumuz şehit oldu
Pençe-Yıldırım bölgesinden acı haber: Bir askerimiz ve 4 korucumuz şehit oldu
GİRİŞ 25.07.2022 18:21 GÜNCELLEME 25.07.2022 21:29
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pençe-Yıldırım Harekatında Piyade Uzman Çavuş Remzi Nişan'ın yanı sıra 4 güvenlik korucusunun şehit olduğunu duyurdu.

Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Pençe-Yıldırım Harekatında, teröristlerin saldırısı sonucu, kahraman askerimiz Remzi Nişan ile kahraman güvenlik korucularımız Bülent Vermez, Kemal İmece, Avdi Demir, Veysi Sebik şehit düştüler. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, aileleri ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

ACI HABER BABA EVİNE ULAŞTI

Pençe-Yıldırım Harekat bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Remzi Nişan'ın, Mersin'in Erdemli ilçesindeki ailesine şehadet haberi ulaştırıldı.

Kaymakam Avni Kula ve İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Erhan Erdoğan, şehadet haberini Çeşmeli Mahallesi'nde yaşayan baba Halis Nişan'a bildirdi.

Haberin ardından evin önüne taziye çadırı kuruldu, çevreye de Türk bayrakları asıldı.

Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da ziyaret ettiği şehit babasına başsağlığı diledi.

Evli olduğu öğrenilen Nişan'ın cenazesinin, yarın Yenişehir ilçesindeki Muğdat Camisi'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Piyade Uzman Çavuş Remzi Nişan'ın, bugün Pençe-Yıldırım Harekat bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu şehit olduğunu bildirmişti.

ŞEHİT GÜVENLİK KORUCULARINA VEDA

Pençe-Yıldırım Harekatı'nda şehit olan 4 güvenlik korucusunun cenazesi, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde toprağa verildi.

Pençe-Yıldırım Harekatı'nda, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan güvenlik korucuları Bülent Vermez ve Veysi Sebik için Cumhuriyet İlkokulu'nun bahçesinde, Kemal İmece ve Avdi Demir için de Uğuraçan köyünde tören düzenlendi.

Törenlerde, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları tören mangaları tarafından alana getirildi.

Namazın kılınması ve duanın ardından cenaze araçlarına taşınan şehitlerden Vermez ve Sebik, Asri mezarlığında, İmece ve Avdi de köy mezarlığında son yolculuklarına uğurlandı.

Vermez ve Sebik için düzenlenen törende, şehit yakınlarına Türk bayraklarını teslim eden Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, şehitlere rahmet, yakınlarına sabır diledi.

Türkiye'de en çok şehidin verildiği yerin Hakkari olduğunu belirten Akbıyık, "Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Hainlerden de şehitlerimizin intikamı en kısa sürede alınacak. Hepsinin kökünü kazıyacağız. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Şehitlerimizin aileleri devlete, bizlere emanettir. Hepimizin başı sağ olsun, vatan sağ olsun." diye konuştu.

Defin işleminin ardından vatandaşlar, "kahrolsun PKK" ve "şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak terör örgütüne tepki gösterdi.

Törenlere, Derecik Kaymakamı Ahmet Özdemir, Şemdinli Kaymakamı Muhammet Tugay, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, polis, asker ve vatandaşlar katıldı.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 126
  • Çiçek 1 yıl önce Şikayet Et
    İÇİMİZDEKİ BU HAİNLER BİTMEDİ BİZİ sırtımızdan vuruyorlar utanmadan pkk görmeye daga gidenler aşık olup fotoğraf çektiren ler bebek katilleri çocuk hırsızları maaaş alıyor niçin daha FAZLA KAN DÖKMEK İÇİNMİ. Ya APO Gibi bir katili ABD ELEKTİRİKLİ SANDELYEYE YADA İYNEYLE Öldürüyor
    Cevapla
  • Kadir baba 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesinler.Artık tüm teröristler kampları ve işbirlikçileri ile beraber yok edilsin.Allah kahru perişan etsinler. pkk ve işbirlikçilerini hdpsini ittifak yapan kılıcdaoğlunu da perişan rezil rüsva etsinler İnşaAlah
    Cevapla
  • Ahmet Salih 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanları cennet ruhları şad olsun.
    Cevapla
  • zekeriya 1 yıl önce Şikayet Et
    artık yeter ne bekliyoruz bu teröristlerin kamplarını yerlerini başlarına yıkın böyle devam etmez 40 sene geçti böyle olursa 40 sene daha geçer şimdi hepsini bir seferde yok edin.
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Nereye yıkıyorsun teröristler abd bayrağı asıyor sen git tezkereye hayır diyen chp ye tepki göster tepki, doğru yerde doğru zaman gösterilirse değer bulur
    Cevapla
  • Bitlis 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet eylesin, ailelerine sabırlar versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri