Başkan Erdoğan sert konuştu: Miçotakis bilmiyor öğrenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu adaların egemenliğinin gayri askeri statü altında kalma kaydıyla kendisine verildiğini Miçotakis herhalde bilmiyor. Öğrenecek.'' ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 25.07.2022 22:16 GÜNCELLEME 26.07.2022 09:17
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT Özel yayınında aralarında Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in de bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

''MİÇOTAKİS BİLMİYOR ÖĞRENECEK''

Vahdettin Köşkü'nde Miçotakis'le yemek yedik. Bu yemekte kendisine dedim ki: Bundan sonra aramıza üçüncü ülkeyi sokmayalım. Aradan geçti 3 hafta. Amerika'da Kongre'deki konuşmasını yaptı. Oradan döndü Davos'a gitti. Benzer şeyler yaptı.

Sen de siyasetçisin ben de siyasetçiyim. Şunu bilmen lazım. Türkiye'ye karşı herhangi bir olumsuz adım attığın zaman benim ilk işim halkıma anlatabileceğim güçlü şeylerin olması lazım. Efes tatbikatı bunları çıldırttı.

Lozan ve Paris Anlaşmalarına ters olan böyle bir durumda Türkiye olarak biz 'Yunanistan ne yapmak istiyorsan yap' mı diyelim. Ne gerekiyorsa vakti saati geldiğinde Türkiye olarak yaparız. Bu adaların egemenliğinin gayri askeri statü altında kalma kaydıyla kendisine verildiğini Miçotakis herhalde bilmiyor. Öğrenecek.

Hulusi Paşa bir açıklama yaptı. Bu tür şartlar Türkiye için geçerli şartlar değil, olacak iş değil. Biz Biden'la yaptığımız görüşmede gayet olumlu konuştuk. Sonra bu nereden çıktıysa Yunanistan'la ilgili konular gündeme geldi. Ben gelişmelerin olumlu olacağını düşüyorum.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 56
  • Rüya tabirleri 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun dayıoğlu , Yunanistan’ı alalım taa İngiltere’ye kadar tüm Avrupa’yı da alalım sonradan Amerika’yı ve Çin’i de alalım dönüp İran üzerinden evimize varalım
    Cevapla
  • Mehmet Özkaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşler merak etmeyin 2023bekliyoruz lozanin 100 yılı o zaman Lozan mozan kalmıyor o vakit süre bitdigi zaman yunanistani ve adaları alacağız
    Cevapla
  • Mehmet ozkaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Haydi reis start başlat atinayi ve yunanistani alalım daha ne bekliyoruz reisim
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'ın hesabı ilk önce Balkanlar'da kesilir . Tarih boyu böyle olmuş böyle olacaktır . Önce borç aldıkları Batılı Kreditörler bir kapısına dayansın , Sonra diğer Balkan toplumları bir bir hesap sorsun . İnceden inceden hesabı alınır .
    Cevapla
  • Cskn 1 yıl önce Şikayet Et
    Adaları ablukaya alalım. Giren çıkan destur dilesin. Adaların etrafında robot gemilerimiz cirit atsın. Çıldırsınlar
    Cevapla
  • Danfoss 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya sen yunanistanlamı savaşacağını sanıyorsun arkasında dev Amerika var. Boş boş sallamayın
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Ablukaya almak için hızlıca ileri hatları ele geçirip , kayalıklarda sahte ve gerçek füze bataryaları konuşlandırması yapılmalıdır . Ege Denizi binlerce kayalık adalardan ibaret , Mora yarımadasını 250 km menziline alan füzeler , Yunanistan'ın herbir bucağına ulaşacaktır .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü