Balık ölümlerinin yaşandığı göletten alınan numuneler İzmir'e gönderildi

Aksaray'da balık ölümlerinin yaşandığı Helvadere Göleti'nden alınan numuneler, inceleme için İzmir'deki laboratuvara gönderildi.

Balık ölümlerinin yaşandığı göletten alınan numuneler İzmir'e gönderildi
Balık ölümlerinin yaşandığı göletten alınan numuneler İzmir'e gönderildi
GİRİŞ 28.07.2022 15:30 GÜNCELLEME 28.07.2022 15:30

Helvadere beldesindeki gölette, tarımsal sulama nedeniyle sular çekildi. 17 metreyi bulan su seviyesi, 3 metrelere kadar düştü. Bu nedenle altı balçık olan gölette çok sayıda balık ölümü yaşandı. İnceleme başlatan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri hem sudan hem balıklardan numune alarak İzmir'e gönderdi. Helvadere Belediyesi ekipleri de kıyıya vuran ölü balıkları toplayıp, vatandaşları avlanmama konusunda uyardı.

Gölet kenarında çay bahçesi işleten Cafer Sevdi, "Burada balıklar ölüyor ve neden olduğu bilinmiyor. Çevre kirliliği var; suyumuz da kirli. Suda ciddi oranda çekilme de bulunuyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipler, gelerek balık ve sudan numune aldı. Belediye ekipleri ise ölü balıkları topladı" dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!