İHH'dan 3 milyon Yemenliye yardım

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, uzun yıllardır iş savaşın sürdüğü Yemen'de 2018 yılından bu yana 2 milyon 763 bin 416 ihtiyaç sahibine yardım ulaştırıldığını bildirdi.

İHH'dan 3 milyon Yemenliye yardım
İHH'dan 3 milyon Yemenliye yardım
GİRİŞ 30.07.2022 12:49 GÜNCELLEME 30.07.2022 12:50

İHH'dan yapılan açıklamada, Yemen'de faaliyet gösteren vakfın, sadece 2022'de 161 bin 185 kişiye hayırseverlerin yardımlarını ulaştırdığı, 2018'den bu yana ise yardım gönderilen kişi sayısının 2 milyon 763 bin 416 olduğu vurgulandı.

İHH'nın, halihazırda ülkede 22 sınıflık bir okulun inşasına devam ettiği, var olan özel yetenek okulunun restorasyonunu üstlendiği, klinikler, sağlık ocakları gibi sağlık merkezleri inşa ettiği belirtilerek, katarakt ameliyatlarının da sürdürdüğü kaydedildi.

Görme engelli vatandaşlara hem sağlık hizmetleri hem de bireysel yardımlar ulaştıran vakfın bölgedeki bir oksijen tüpü dolum merkezinin de işletmesini üstlendiği ifade edildi.

Türkiye'den bölgeye ulaştırılan mobil su arıtma ve paketleme ünitesinin de yakın zamanda aktifleştirileceği aktarılan açıklamada, acil ihtiyaç listesinde gıda, çadır, battaniye, mutfak malzemeleri, kıyafet, içme suyu ve hijyen paketinin yer aldığı belirtildi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…