Müşterilerin bilgilerini değiştirdi, 4 milyonluk vurgun yaptı!

İstanbul Şişli'de özel bir bankada satış yöneticisi olarak çalışan Onur S. (40), müşterilerin banka hesap bilgilerini değiştirerek 4 milyon 335 bin liralık vurgun yaptı. Para ile araba alıp bahis oynadı.

Müşterilerin bilgilerini değiştirdi, 4 milyonluk vurgun yaptı!
Müşterilerin bilgilerini değiştirdi, 4 milyonluk vurgun yaptı!
GİRİŞ 01.08.2022 13:07 GÜNCELLEME 01.08.2022 14:16
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Özel bir bankanın satış yöneticisi, müşterilerin hesaplarındaki telefon bilgisini değiştirerek 4 milyon 335 bin lirayı zimmetine geçirdi.

Vurgun, banka müfettişlerinin incelemesi esnasında ortaya çıktı. Yetkililer, bankadaki bazı yabancı müşterilerin hesaplarında usulsüz işlemler yaptığını saptadı. İnceleme sonucunda, Onur S.'nin müşterilerin hesaplarına girebilmek ve para transferi yapabilmek için kayıtlı telefon numaralarını değiştirdiği anlaşıldı.

İMZAYI TAKLİT ETMİŞ

Onur S.'nin sistemden bu durumu düzenlemek için müşterilerin imzasını taklit ederek değişiklik talep formu oluşturdu ve müşterilerin imzalarını taklit ederek formları bankaya sundu. Birden fazla müşterinin telefon numarası bilgilerini kendi bilgileriyle değiştirdiği belirlenen yöneticinin, yabancı müşterilerin hesaplarına internet şube kanalıyla girerek ulaştığı ortaya çıktı. Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre ilk yapılan tespitte yarım milyon liranın Onur S.'nin başka bir bankadaki hesabına havale edilerek araç alımı gerçekleştirdiği, bir başka müşterinin hesabından çektiği 203 bin dolar (3 milyon 635 bin lira) ile iddia oynayarak çeşitli sayıda kupon için ödeme yaptığı ve diğer yarım milyon liralık çekimi ise uhdesinde tuttuğu ortaya çıktı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Müfettişlerin belirlediği bu durum sonrası tutulan tutanak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ihbar edildi. Onur S.'nin başka bankalardaki birden fazla yatırım ve kredi hesabına el konulması istenirken bankanın ihbarı üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KAYNAK: FİNANS GÜNDEM
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Ercan 1 yıl önce Şikayet Et
    Fotoğraflarda mağdurların yüzü açık; hırsız, katil, zorba, dolandırıcıların yüzü kapalı gösteriliyor. Yüzsüzlerin onurları rencide edilmesin diye mi? Basının etik anlayışına diyecek söz bulamıyorum.
    Cevapla
  • fairtru 1 yıl önce Şikayet Et
    memlekette para kazanmak düzgün yaşamak o kadar zor ki daha neler duyacağız nelere şaşıracağız. milyarlarca kredi çekip rahat huzurlu yaşamak varken insanlar neden çalışsın ki.
    Cevapla
  • adem 1 yıl önce Şikayet Et
    dürüstlük her insanda olmayan eşsiz bir hazinedir
    Cevapla
  • aksa 1 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede adalet olmadığı sürece daha çok kişinin canı yanar ,daha çok türer böyle alcaklar. yöneticiler adalete küsmüş.
    Cevapla
  • suruyelidir abbiüü 1 yıl önce Şikayet Et
    kesin suriyelidr.biz hiç yapmayız böyle işler.biz süperiz süper.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor