Evde bakım maaşı ödemeleri başladı! Ağustos ayı evde bakım aylığı yatan iller...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evinde hasta, engelli ya da yaşlı vatandaşlara Temmuz itibari ile 3.340 TL yardım parası veriliyor. Peki evde bakım maaşı yatan illerin listesi açıklandı mı? Evde bakım aylığını kimler alabilir?

Evde bakım maaşı ödemeleri başladı! Ağustos ayı evde bakım aylığı yatan iller...
Evde bakım maaşı ödemeleri başladı! Ağustos ayı evde bakım aylığı yatan iller...
GİRİŞ 16.08.2022 09:49 GÜNCELLEME 16.08.2022 09:50
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Bir takım şartları taşıyan vatandaşlara devlet tarafından her ay düzenli olarak ödenen evde bakım maaşı Temmuz ayında yeniden zamlandı ve 2.706 TL'den 3.340 TL'ye yükseldi. Evde bakım maaşları  her ayın 15'inde ve takip eden günlerinde yatmaktadır. İşte evde bakım maaşı hakkında önemli bilgiler…

EVDE BAKIM MAAŞI 3.340 LİRA OLDU!

Temmuz ayı itibariyle evde bakım maaşı 2.706 TL'den 3.340 TL'ye yükseldi.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşı her ayın 15'inde ve takip eden günlerinde yatmaktadır. Evde bakım maaşının yatıp yatmadığını aşağıdaki bağlantıdan takip edebilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA E-DEVLET

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazan yere tıklayabilirsiniz.

SMS İle Sorgulama:

Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e sms atarak sorgulayabilirsiniz.

EVDE BAKIM AYLIĞINI KİMLER ALABİLİR?

Bu yardımdan yararlanmak için de en az yüzde 50 engelli ve ağır engelli olunması ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerindeki bakım hizmetleri değerlendirme heyeti tarafından bakıma ihtiyacı olan kişinin engelli olduğunun tespit edilmesi gerekiyor. Sağlık kurulu raporunda mutlaka ‘ağır engelli’ ibaresinin yer alması gerekiyor. Yüzde 50’den daha düşük engelli olanlara ise evde bakım maaşı ödenmiyor.

Bu yardımdan hane içindeki kişi başına düşen ortalama aylık geliri, asgari ücretin aylık net tutarının üçte ikisinden daha az olan kişiler yararlanabiliyor.

Bu konuda son yapılan değişikliklerle de üvey akrabalar da evde bakım parası alabiliyor. Yine yapılan değişiklikle engelli oranına bakılmaksızın, 18 yaşının altındaki çocuklar için engelli sağlık raporunda ‘özel koşul ya da çok özel koşul gerektirir’ ibaresi yer alıyorsa, engelli yakını evde bakım yardımından faydalanabilir. 

18 yaşının üstündekiler içinse, raporda ‘tam bağımlı’ ifadesi yer alıyorsa, yine engelli yakını yardım alabiliyor.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 22
  • SAHİN BAYKAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar bu maasi hak sahibinden baskasinin almainin mumkunati yok o raporu parayla satmiyorlar.kactane doktorun kontrolunden geciyor hak sahibi Allah cc kimseyi elden avuca dusurmesin insallah
    Cevapla
  • engin kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    sapasağlam 100 engelli raporu olanlarda maaş alıyor demek ki dayısı olan rapor olmazsada bu maaşı alıyor.yani kısaca devleti soyduruyor kurumdakiler devlet şöyle yapsın ihbar hattı açsın.bakın kimler devletten hakkı olmayan paraları alıyor kocasından boşanıp babasından emekli maaş alan milyonlar var.kocasından boşananlara baba maağı bağlanmamalı devleti yönetenler neden aptalca uygulama yapıyor 40 sene önce ölen babadan maaş bağlarsanız ssk yı kılıçdaroğlu batırdı yalanlarının altında ezilir gidersiniz
    Cevapla
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    bide bu evde bakım maaşı alan kişilerin hastalarının eve uzman doktor yollanıp en az ayda bir kontrol edilmesi lazım. semtimde var birkaç tane,almışlar soyadı tutan akrabalarını,önüne bir tas çorba,bi kuru ekmek,yırtık pırtık eski giysiler,altına bi sünger yatak,sözde bakıyorlar.
    Cevapla
  • hhüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah başımıza hayırlı başlar versin. Yaşlılarımıza engellilerimize kim sahip çıkacaktı bu adamlar olmasa. Evde engellisi olanlar en azından bir can suyu alıyor şimdi
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçimden sonra bunu da bir inceleyelim. Bakalım kimlere vermişler, kimler ihya olmuş görelim. İBB nin binaları, paraları hangi vakıflardan çıktı bakalım bunlar sadece partililere mi gitmiş yoksa hak sahibine mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!