Şişli'de asayiş denetimi: 'Polis Gazetesi' kartı işlemden kurtaramadı

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kuştepe'de yaptığı denetimlerde ruhsatsız silah, bıçak ve uyuşturucu madde ele geçirdi. Denetimde otomobilinde ‘Polis Gazetesi Görev Otosu’ yazan kişiye de evrakta sahtecilikten işlem yapıldı.

Şişli'de asayiş denetimi: 'Polis Gazetesi' kartı işlemden kurtaramadı
Şişli'de asayiş denetimi: 'Polis Gazetesi' kartı işlemden kurtaramadı
GİRİŞ 03.08.2022 09:21 GÜNCELLEME 03.08.2022 09:21

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kuştepe semtinde belli aralıklarla yaptıkları denetimlerine dün saat 17.00'de 140 polis ile devam etti. Kuştepe’nin belirli noktalarında ve ara sokaklarda şüpheli kişiler ve araçlar durdurularak GBT kontrolü ve üst araması gerçekleştirildi. Denetimlerde narkotik köpeği de aramalara katıldı.

Ön camında ‘Polis Gazetesi Görev Otosu’ yazan otomobil sürücüsü de polis ekipleri tarafından durduruldu. Kartı kontrol eden ekipler, kartın herhangi bir geçerliliği olmadığını belirledi. Savcılık talimatı ile gözaltına alınan sürücüye evrakta sahtecilikten işlem yapıldı.

"YASAL OLMADIĞINI BİLMİYORDUM"

Kartın sahibi sürücü Mücahit Aksungur, "Aracımın önünde polis basın kimlik kartı var, doğrudur. Emekliler derneğine üyeliğimiz var. Dernekten aldığımız bir karttır. Herhangi bir art niyetimiz yok. Derneğe faydamız olsun diye gidip üye olduk. Bize o kartı verdiler. Herhangi bir unsur içerdiğini görmediğimiz için o kartı oraya koyduk. Yasal olmadığını bilmiyordum. Eğer bu yasal değilse biz de adli olarak hakkımızı arayacağız. Bana bunu verenden şikayetçi olacağım. Sonuçta X bir durum varsa bunu bana neden verdiler. Vatan Caddesinde yerleri var, kesinlikle şikayetçi olacağım. Ben polisimin yanındayım’’ şeklinde kendini savundu.

MALTEPEDEN UYUŞTURUCU ALMAK İÇİN GELMİŞ   

Başka bir sokakta denetimlerini sürdüren polis ekipleri, şüphe üzerine durdurdukları kişinin üzerinde yaptıkları aramada bir miktar uyuşturucu madde bulundu. Polis ekiplerine içici olduğunu ve Maltepe ilçesinden uyuşturucu almak için buraya geldiğini belirten kişi de gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Köz Sokak'ta da bir kişinin üst aramasında ruhsatsız silah ele geçirilerek gözaltına alındı.

ARKADAŞININ GÖZALTINA ALINMASINI DONDURMA YİYEREK İZLEDİ

Polis ekipleri İnönü Caddesi üzerinde yaya olarak denetimlerine devam ettiği sırada cadde üzerinde 4 kişiye üst araması gerçekleştirdi. Bir kişinin üzerinde bıçak çıkması üzerine gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü. Bu sırada arkadaşının gözaltına alınmasını dondurma yiyerek izlemesi kameralara yansıdı. Denetimlerin gece saatlerinde de devam edeceği öğrenildi. 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'