Şırnak'ta mühimmat deposunda patlama meydana geldi: 2 yaralı

Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'nda depoların sayım ve kontrolü esnasında DM-16 aydınlatma mühimmatının ateş alıp patlaması neticesinde yangın çıktı.

GİRİŞ 03.08.2022 16:39 GÜNCELLEME 03.08.2022 16:45
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Vali Bilgin, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, askeri birlikteki depoların sayım ve kontrolü esnasında DM-16 aydınlatma mühimmatının personelin dikkatsizliği sonucu ateş alıp patladığını ve yangın çıktığını söyledi.

"Ellerinden yaralı 2 personelimiz bulunmakta. Herhangi bir can kaybımız yok. Yangın kontrol altına alındı." ifadelerini kullanan Bilgin, vatandaşlar ve personel zarar görmeden yangının söndürüldüğünü belirtti.

Bilgin, şu anda hafif orman yangınlarının söz konusu olduğunu dile getirerek, bunun patlama nedeniyle mühimmatın sıçraması sonucu meydana geldiğini aktardı.

Bu yangınların da kontrol altına alındığını anlatan Bilgin, "Hem merkez hem Cizre Belediyesi hem de Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığımıza bağlı Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ile yangına müdahale ettik. Toplam 22 yangın söndürme aracı ve 80 personelle yangına müdahale ettik. Öncelikle birliğimize sonrada Şırnak halkımıza geçmiş olsun. Hepimize geçmiş olsun." diye konuştu.

 

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 29
  • ak 47 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi araştırılmalı çunku hala artiklar var
    Cevapla
  • mustafa. s 1 yıl önce Şikayet Et
    kaza deyil bir seyler gizlenilyor Düsmanin icerdedir turkiyem askeri birligin icinde envanterin sayimini bu sekilde engell Oluyorlar
    Cevapla
  • mustafa. s 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu Patlamalar devletimizden bir seyler gizlemek icin kasitli yapilmistir Cünkü irakin kuzeyinde bir trö saldirisi olmusmu irak turkiyeyi sucladi kullanilan silahin 105 MM havan oldugunu elinden olay yerinde toplanmis parcalar oldugunu söylüyor Burda bir Askeri birlikte PKK ya o havan topunu veren ve ya onlarla calisan Hain ve ya hayinler vardir bir vatandas olarak olayin her yönlu arastirilmasi arz ederim cünkü patlama delilleri ortada kaldirmak icin kasittan süpe ediyorum
    Cevapla
  • Kürtoğlu Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçmişte Kırıkkale silah fabrikası olmak üzere bir çok benzer böyle olay yaşandı ancak olayın iyi tarafı ölüm yok sevindirici ancak düşündürücü de !!! Böyle durumlarda kolay ateşlenebilen yanıcı vb.parlayıcı maddeler ayrı bir depoda tutulmalı değilmi...İdari personel sorgulanmalı bence...Böyle askeri kritik merkezlerde ihtimal sıfır olmalı bizde yıllara göre istatistik yapsan 2-3 yılda bir kaza buda ihtimallerin enflasyonu gibi....
    Cevapla
  • Uyan Türkiyem 1 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat edin her sayımda ya ateş yada palama oluyor bu işte bir iş var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı