Tıkalı lavaboyu kimyasal ürünle açma denemesi hastanelik etti

Ağrı'da evdeki tıkalı lavaboya tuz ruhu ve kimyasal ürün dökmesi sonucu yüzü, kulağı, kolları, elleri ve vücudunun farklı bölgelerinde 2. ve 3. derece derin yanıklar oluşan esnaf İbrahim Tilaver'in Erzurum'da tedavisi sürüyor.

Tıkalı lavaboyu kimyasal ürünle açma denemesi hastanelik etti
Tıkalı lavaboyu kimyasal ürünle açma denemesi hastanelik etti
GİRİŞ 05.08.2022 22:21 GÜNCELLEME 05.08.2022 22:21
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Doğubayazıt ilçesinde esnaflık yapan 52 yaşındaki Tilaver, bir süre önce evlerindeki tıkanan lavaboyu açmak için tuz ruhu ve kimyasal ürün aldı.

Lavaboya önce tuz ruhunu, daha sonra kimyasal madde özellikli ürünü dökmesiyle meydana gelen parlamada Tilaver'in, kolları, elleri, yüzü, kulakları ve vücudunun farklı bölgelerinde yanıklar oluştu.

Tilaver, soğuk suyla yapılan müdahalenin ardından, yakınlarının yardımıyla Doğubayazıt Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesine götürüldü.

Buradan Erzurum Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezine sevk edilen Tilaver, AA muhabirine, evdeki tıkanan lavaboyu açmak isterken başına böyle bir olay geldiğini söyledi.

"Kimyasal ürünü dökünce parlama oldu ve üzerime sıçradı"

Lavaboyu açmak için sorduğu kişilerin tavsiyesi üzerine kimyasal madde özellikli ürün satın aldığını anlatan Tilvaer, "Lavaboyu açmak için önce tuz ruhunu, sonra kimyasal ürünü dökünce parlama oldu ve üzerime sıçradı, asitli sıvı olduğu için. Bu kadar zarar vereceğini düşünmüyordum. Birden kaynadı ve üzerime sıçrayınca feci şekilde yandım." dedi.

Hastanede serumla yanan bölgelerin yıkanmasının ardından Erzurum'a getirildiğini aktaran Tilaver, "Kimyasal maddelerden insanlar uzak dursun ve kullanırken çok dikkatli olsun. Kimse bilmediği işi yapmasın." ifadesini kullandı.

Abdurrahman Tilaver de kardeşinin başına gelen talihsiz olaya çok üzüldüğünü belirterek, "Tuz ruhu ve kimyasal dökünce yanmış, patlama gibi bir şey olmuş. Kimse bu işlere kalkışmasın, kardeşim de bilmediği için başına böyle olay geldi. Bu tarz durumlarda belediye ya da tesisatçılardan yardım istenmeli. Şimdilik durumu iyi ama gece sabaha kadar ağrıdan uyuyamadı. Asit yanığı kolay değil." diye konuştu.

Yanık Tedavi Merkezi doktorlarından Onur Ceylan da kimyasal maddeye maruz kalma sonucu vücudunun çeşitli yerlerinden 2. ve 3. derece derin yanıklar oluşan İbrahim Tilaver'i yakından takip ettiklerini belirterek, medikal ve pansuman tedavisinin sürdüğünü aktardı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Cansuyu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bak Dikkat et yanığa Kırmızı Kantaron ile alovera jeli kullan İnşaallah kurtulursun hiç bir izde kalmaz.
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Kuvvetli bir asit ile(tuzruhu) kuvvetli bir bazın(lavabo açıcı) karıştırılması sonucu şiddetli bir asit-baz tepkimesi gerçekleşmiş. Asit, baz, su buharı ne geldiyse ciddi yanıklara neden olmuş.
    Cevapla
  • hidocan 1 yıl önce Şikayet Et
    özel lavobo acici ilaclar var ondan alinip yapılsın kendi kafasina göre kimyasal karistirilmaz
    Cevapla
  • Turabi 1 yıl önce Şikayet Et
    Tuz ruhu ve çamışır suyu ile başka temizlik maddelerini karıştırmak çok tehlikelidir.Patlama olabildiği gibi zehirli gaz çıkışına sebep olur.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimyasal dökmeye hacet yok, lavabo borusunu açıp, içine tazyikli su vererek temizleyebilirsiniz. Hem de kimyasalın yapmayacağı şekilde tertemiz etmiş olursunuz.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ondan sonra su geri bassın ve bütün ev mahvolsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor