6 Ağustos 2022 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Dağcılardan depozito alınacak

Fransa'nın Saint-Gervais Belediye Başkanı Jean-Marc Peillex , Alpler'in en yüksek dağı olan Mont-Blanc'ya giden Gouter geçidini tehlikeye rağmen kullanmak isteyen dağcıların 15 bin euro depozito ödemesini önerdi.


Putin’den Erdoğan’a Şanghay daveti

Soçi ziyareti dönüşü aralarında Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet ve Haber7 Yayın Koordinatörü İbrahim Günay’ın da olduğu gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’in davetiyle Özbekistan’daki Şanghay Beşlisi toplantısına katılacağını açıkladı.


‘Seçime kadar satacaklardı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KPSS iptali hakkındaki söylemlerine ilişkin 6'lı masayı eleştirerek, "Biz boşta bulunsak bunu seçime kadar satacaklardı. Gneçleri nasıl aldatırız gayreti içindeler" dedi.


Erdoğan-Putin zirvesi dünya manşetlerinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'in Soçi'de gerçekleştirdiği zirve dünya basınında büyük yankı uyandırdı. Birçok önemli gazete görüşmeyi manşetine taşıdı.

 

Endişeler dağıldı enflasyon düştü

Tahıl sıkıntısı, Türkiye’nin gayretleriyle aşıldı, gıdaya ulaşamama korkusu giderildi, dünyada şeker, yağ, hububat fiyatları yüzde 19’u aşan oranlarda geriledi.

 

Sosyal konutta esnafa da müjde

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde esnaf da unutulmadı. Sosyal konut ve arsanın yanı sıra iş yeri de kapsama alındı.

 

Son şampiyon galibiyetle başladı

Spor Toto Süper Lig 2022-2023 sezonunun ilk haftası ve açılış maçında Trabzonspor deplasmanda İstanbulspor'u 2-0 mağlup etti.

 

Yorumlar 13 Yorum Var
  • Adil 07.08.2022 11:11
    Kesin olarak para alinmalı dagcılık özel zevklerine hitap ediyor. Kurtarmak için Devletin adamlari var dagcilik lazim olunca onlar hizmet verir.
  • Muzaffer 07.08.2022 10:37
    Everest e cikmak icin 150.000 USD istiyorlardi .... Tabi bu islerin ic
  • Artın attinyan 07.08.2022 09:05
    Niye Y.Ş.Hububat fiyatlarını dusurmuyorsunuz .?Devlet nerede?
  • TÜRKİYE 07.08.2022 07:17
    Çok güzel bir karar bir an önce çıksın
  • M. Türk 07.08.2022 01:13
    Bırakın kurtarmayın ya. Adamlar keyfiye gidecekler sonra devlet gel bizi kurtar. Yok yaa
Daha fazla yorum görüntüle