Iğdır'dan 362 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen ülkelerine gönderildi

Iğdır'dan 362 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen charter uçuşlarıyla ülkelerine gönderildi.

GİRİŞ 08.08.2022 15:57 GÜNCELLEME 08.08.2022 17:03
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Iğdır'da yurda yasa dışı yollarla girmeye çalışan düzensiz göçmenlerin engellenmesi için denetimler sürerken, sınırı geçenler ise kolluk kuvvetlerince yakalanıp İl Göç İdaresi müdürlüklerince sınır dışı ediliyor.

Bu çerçevede, Iğdır İl Göç İdaresi Müdürlüğünce, farklı illerde yakalanarak Iğdır'daki Geçici Geri Gönderme Merkezine getirilen 362 Afganistan uyruklu düzensiz göçmenin daha işlemleri tamamlandı.

Yapılan kontrollerin ardından araçlarla Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı'na sevk edilen 362 düzensiz göçmen, Afganistan'dan gelen 2 uçakla ülkelerine geri döndü.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 15
  • tsk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu göçmenleri Türkiye'ye getirenleri yakalamadan polisimiz daha çok boşyere yorulur.
    Cevapla
  • Nefer 1 yıl önce Şikayet Et
    Taliban IŞİD li bir teröristi konuşturmuştur. Terörist afkanlı, IŞİD teröristlerinin İran üzerinden Türkiye ye girdiklerini söylemiş... Biz ülke olarak terörün tümünden sıkıntı yaşamış bir ülkeyiz. Fırsat vermemeli ve uluslararası arenada ülkemizin itibarını düşürmemeliyiz.
    Cevapla
  • Hanzala 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel oyun anlaşma yap mayınları söktür savaş çıkar göç ettir
    Cevapla
  • dostacısı 1 yıl önce Şikayet Et
    bitmez kardeşim
    Cevapla
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Yürüyerek geliyorlar uçakla dönüyorlar bunlar uçağa binmek için yine gelirler yakalanmazsa çalışırlar. Bunların yurda girişine yardım edenler arabayla taşıyan ve salkıyanlar bu garibanların sırtından dolar kazanıyorlar,caydırıcı ceza ve malvarlıklarına el konulması şart yoksa bitmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı