Son Dakika: Kuzey Irak'ta büyük temizlik: MİT tek tek etkisiz hale getirdi!

PKK'nın sözde Gara lojistik sorumlusu Azad Yandı'nın da arasında olduğu 7 terörist, Suriye'nin kuzeyinde 7, Hakkari'de 4, Mardin Kızıltepe'de 7 ve Batman'ın Kozluk ilçesinde de biri turuncu kategoride 2 terörist etkisiz hale getirildi.

GİRİŞ 09.08.2022 16:13 GÜNCELLEME 09.08.2022 16:19
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Gara'da düzenlediği operasyonla, terör örgütü PKK'nın sözde Gara lojistik sorumlusu Azad Yandı'nın da arasında olduğu 7 terörist etkisiz hale getirildi. Eren-3 operasyonları kapsamında Batman kırsalında biri turuncu kategoride 2 terörist ve Mardin Kızıltepe'de sızma girişimine katılan 7 terörist ve Hakkari kırsalında ise 4 terörist etkisiz hale getirildi. 

Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerine saldırı girişiminde bulunan 7 PKK/YPG’li teröriste komandolar tarafından etkisiz hale getirildi. 

TURUNCU KATEGORİDEKİ TERÖRİST ETKİSİZ!

İçişleri Bakanlığı, Eren-3 operasyonları kapsamında Batman kırsalında etkisiz hale getirilen 2 teröristten birinin turuncu kategoride olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Batman İl Jandarma Komutanlığınca, Kozluk ilçesinin Yanıkkaya kırsalında Jandarma İHA-SİHA destekli olarak jandarma özel harekat ve jandarma komando timlerinin katılımıyla istihbarata dayalı nokta operasyon yapıldı.

Operasyonda, biri Terör Arananlar Listesi'nde "turuncu" kategoride 2 bölücü örgüt mensubu silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Bölgede operasyonlar sürüyor.

EREN-ABLUKA-29 OPERASYONUNDA 4 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Eren Abluka-29 operasyonu kapsamında, istihbarata dayalı müşterek nokta operasyonunda; 4 bölücü örgüt mensubu silahları ile birlikte etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

Eren Abluka-29 operasyonu kapsamında, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü ve Hakkari İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Merkez ilçe Yoncalı kırsalında 09 Ağustos 2022 tarihinde, P-İHA, J-SİHA ve Hava Kuvvetleri destekli olarak, PÖH, JÖH ve Jandarma Komando timlerinin katılımıyla icra edilen istihbarata dayalı müşterek nokta operasyonunda; 4 bölücü örgüt mensubu silahları ile birlikte [(2) adet M16 P.Tf., (2) Kalaşnikof] etkisiz hale getirilmiştir.

Eren Abluka operasyonları kapsamında bugün Hakkari’de 4, Batman’da 2 olmak üzere toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 6 olmuştur. 

Terörle mücadele operasyonlarına bölge halkının da desteğiyle inançlı ve kararlı bir şekilde devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

SURİYE'NİN KUZEYİNDE SIZMA GİRİŞİMDE BULUNAN 7 TERÖRİST ETKİSİZ! 

Milli Savunma Bakanlığı, "Suriye’nin kuzeyinden Mardin Kızıltepe hudut hattımıza saldırı ve sızma girişiminde bulunan 7 PKK/YPG'li terörist Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hâle getirildi." açıklamasında bulundu.

MSB'den yapılan açıklamada, "Her nerede olursa olsun teröre geçit yok! Suriye’nin kuzeyinden Mardin Kızıltepe hudut hattımıza saldırı ve sızma girişiminde bulunan 7 PKK/YPG'li terörist Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hâle getirildi." denildi.

SURİYE'NİN KUZEYİNDE TEMİZLİK DEVAM EDİYOR

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından, "Suriye’nin kuzeyinde; teröristlerin saldırı girişimlerini karşılıksız bırakmadık, bırakmayacağız! Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerine saldırı girişiminde bulunan 7 PKK/YPG’li terörist Kahraman Komandolarımız tarafından etkisiz hâle getirildi." paylaşımında bulundu.

MSB acı haberi duyurdu! 1 askerimiz şehit olduMSB acı haberi duyurdu! 1 askerimiz şehit oldu

İkna yoluyla teslim olan terörist Batman'da ailesiyle buluşturulduİkna yoluyla teslim olan terörist Batman'da ailesiyle buluşturuldu

KAYNAK: AA, İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 86
  • Cenk 1 yıl önce Şikayet Et
    Gebertin Hepsini...Teröristleri.
    Cevapla
  • Kürt Oğlu Kürt 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim (cc) yar ve yardımcınız olsun kardeşlerim... Gebertin Hepsini... En İyi Terörist Ölü Terörist...
    Cevapla
  • Baba Avşar 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizler SEYFEDDİN SİNİZ RABBİM YAR VE YARDIMCI NİZ OLSUN
    Cevapla
  • Türk Gücü 1 yıl önce Şikayet Et
    ohhh
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hay Allah razı olsun ayağınıza taş değilmesin Rabbim yardımcınız olsun gözümüzün bebeğisiniz Allah bugünleri de bize gösterdi bugünleri bize gösteren Allah'ıma binlerce kere şükür olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Siyonist hükümette çatlak: Hamas'ın 10 stratejik başarısı - Gazete manşetleri
Alman vekilden Türkiye itirafı! Hükümete çağrı yaptı: Türkiye'nin bize ihtiyacı yok!