Ordu’da glomus tümörüne yakalanan Hülya Aba Çiftçi isimli öğretmen, hiç tanımadığı halde rüyasında gördüğü doktor için geldiği Van’da yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Ordu’da yaşayan Hülya Aba Çiftçi isimli coğrafya öğretmeni, yıllar önce glomus tümörüne yakalandı. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere gittiği sayısız hastanede umduğunu bulamayan Çiftçi, arayışını sürdürdü. Rüyasında gördüğü Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Başel’i ameliyatının başarılı geçeceğini söylemesi üzerine Van’a gelen Çiftçi, yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Başel, Hülya Aba Çiftçi’nin daha önce birçok hastaneye gittiğini ifade ederek, “Herkes komplikasyonlardan bahsedince insan çekiniyor. Hatta ameliyata aldığımızda yoğun bakımda ilk uyandırdığımız zaman ‘Ben yaşıyor muyum?’ dedi. O kadar etkilenmiş ki, artık ameliyat rüyalarına girmiş. Beni ilk gördüğünde ‘Ben sizi rüyamda görmüştüm’ dedi. Zor bir ameliyattı. Çünkü tümör derine giden bir tümör. Başarıyla çıkardık. İnşallah bundan sonra daha da iyi olacak” dedi.

Hayati riski olan, felç olma riski olan bir ameliyat olduğuna vurgu yapan Başel, “Gittiği yerlerde ‘yüzde 50 felç olabilirsin, masada kalma şansın var’ denilen bir ameliyat. Ben bu ameliyattan çok daha zor ameliyatları yaptım, gönderdim. Van’a gelmek hastalarımıza zor geliyor. Hatta ‘bu kadar başarılı bir doktor olsa Van’da ne işi var’ diyenler bile var. Ama biz tercihimizi Van’dan yana kullandık. Bir cerrahın sık yer değiştirmesi doğru değil. Burada belli bir standart oluşturduk. Bu sadece hekimle alakalı bir olay değil. Yoğun bakımı, servisi, anestezisi hepsi bir ekip. Başka bir yerde bu ekibi oluşturmak belli bir zaman alıyor. Biz belli bir sürede bu ekibi oluşturduk. Hastaların bir kısmı Van’a gelmeye çekiniyorlar ama Van’a gelenler de, Van’ı böyle beklemediklerini söylüyorlar. Ben kendi memleketimde bu kadar rahat hissetmiyorum. Doğunun insanı çok çok iyi. Çok kadirşinas ve misafirperver. Herkes aile gibi yaklaşıyor. Gelirken çekiniyorlar ama giderken hepsi üzülerek gidiyorlar” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Güven 09.08.2022 14:30
    Cenabı Allah ne büyük
  • vangölü 09.08.2022 14:02
    halil hocamın maşallahı var allah esirgesin inşallah ablama van için söyledikleri için tşk ederim geçmiş olsun allaha amanet ol.
  • Necmeddin Akhan 09.08.2022 13:47
    Her şeyin herşeyi Allah'ın Allah nasıb etti Halil hocama Allah bir kabiliyet vermiş çok şükür Allah'ın izniyle ilestim olması lazım Allah a çok şükür ilesmissiniz Hakiki tesir sahibi Allah onu ifade etmek lazım
  • Anlatım bozukluğu 09.08.2022 13:47
    “Masada kalma şansın var denilen bir ameliyat”.. masada kalmak şans mı yani? Risktir o.
  • ADEMCAN 09.08.2022 13:14
    tebrıkler hocam
Daha fazla yorum görüntüle