Ankara metrosu ne zaman açılacak? Batıkent-Sincan M3 hattının açılma tarihi...

Ankara metrosu ile ilgili açıklama yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Ankara Metrosu Batıkent-Sincan Hattı'ndaki (M3) iki ayrı bölgede bir ay sürecek zemin düzeltme çalışmalarının başladığını açıkladı. Peki Ankara metrosu ne zaman açılacak?

Ankara metrosu ne zaman açılacak? Batıkent-Sincan M3 hattının açılma tarihi...
Ankara metrosu ne zaman açılacak? Batıkent-Sincan M3 hattının açılma tarihi...
GİRİŞ 22.08.2022 12:15 GÜNCELLEME 22.08.2022 12:15
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kızılay-Batıkent Metrosu'nun devamı niteliğindeki, İstanbul Yolu İstasyonu ve Botanik İstasyonu arasında bulunan ray hattının yapımında uygun olmayan malzeme kullanıldığı tespit edildi.

EGO Genel Müdürlüğünün incelemesi sonucu ortaya çıkan durum, sondaj çalışması ve akademisyenlerin raporlarıyla da desteklendi. Akademisyenlerin görüş ve önerileri doğrultusunda harekete geçen EGO Genel Müdürlüğü, hattın hatalı dolgu yapılan 129 metrelik kısmının altyapısını değiştirme kararı aldı.

ANKARA METROSU NE ZAMAN AÇILACAK?

EGO Genel Müdürlüğünce yapılacak Ankara Metrosu Batıkent-Sincan Hattı (M3) İstanbul Yolu  İstasyonu ve Botanik İstasyonu arasında bulunan hattın zemin düzeltme çalışması, 10 Ağustos 2022 Çarşamba günü başladı.

Hat üzerindeki çalışmalar 10 Ağustos-10 Eylül'de yapılacak.

Bu süre içinde Ankara Metrosu'nun İstanbul Yolu, Botanik, Mesa ve Batı Merkez istasyonlarında seferler düzenlenmeyecek, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için Eryaman 1-2 ve Batıkent İstasyonları arasında otobüs aktarmasıyla taşınacak.

İşte alternatif ulaşım araçları ve saatleri…

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 36
  • Tekin 1 yıl önce Şikayet Et
    Metro kullanıma açılmış, bugün kullandım. Yorumlarda bitmez v.s gibi yorum yapanlar utanır mı bilmiyorum.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumları okudum ve dehşete düştüm. Siz koyun gibi güdülmeye layıksınız.
    Cevapla
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    Ankara halkının da Mansur Yavaş Belediyeciliğini düzeltme çalışmaları başlamıştır.Ankara'ya uygun olmayan belediye başkanı yakında değiştirilecektir.
    Cevapla
  • Mirage 1 yıl önce Şikayet Et
    Dostlar alışverişte görsün
    Cevapla
  • Yılmaz İPEK 1 yıl önce Şikayet Et
    Angara halkına geç miş olsun. Çalışır alınan hat kapandı. Ahanda size sonsuz hizmet, Istanbul adalardan kaçırılan atları yandaş belediye ye göndermişler yardım olsun diye. yakında Başkent sokak ve caddelerinde boy boy resim videoları seyrederiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!