Gelecek Partili isimden 3 milyon TL'lik dolandırıcılık: Bakan'ın oğluyum demiş

Gelecek Parti Konak İlçe Başkanı Önder Oktay, kendisini Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın yeğeni olarak tanıtarak Tülin G'yi 3 milyon TL dolandırdı. Sözde otel ortaklığı tuzağına aldanan mağdur kadın şikayetçi oldu.

Gelecek Partili isimden 3 milyon TL'lik dolandırıcılık: Bakan'ın oğluyum demiş
Gelecek Partili isimden 3 milyon TL'lik dolandırıcılık: Bakan'ın oğluyum demiş
GİRİŞ 10.08.2022 22:39 GÜNCELLEME 10.08.2022 22:39
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Tülin G. (55), yaklaşık 2 yıl önce arkadaşları aracılığıyla kağıt üstünde eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın yeğeni olan Önder Oktay (49) ve eşi Ebru Oktay (42) ile tanıştı. İddiaya göre Önder Oktay, eski Adalet Bakanının oğlu olduğunu ancak nüfusunun küçükken amcasının üzerine geçirildiğini söyledi. Aynı zamanda Gelecek Parti'sinin İzmir Konak İlçe Başkanı olan Oktay, bir süre sonra Tülin G'nin Kartal'daki evine giderek bir teklifte bulundu. İmarlı arsa kiralayıp otel yapıp işlettiğini ve bunun için devletten destek aldığını belirten Oktay, Tülin G'nin de ortak istedi.

ÇEŞMEDE 3 MİLYON LİRALIK SAHTE ORTAKLIK

Tülin G, başına geleceklerden habersiz yaklaşık 3 milyon lirasını Oktay'a verdi. İzmir Çeşme'de bir otele ortak olacağını düşünen Tülin G, bir gelişme olmayınca şüphelenmeye başladı.

İddiaya göre Oktay'ı arayınca tehditlere maruz kalan mağdur kadın soluğu savcılıkta aldı. Tülin G'nin suç duyurusunda ardından Başsavcılık soruşturma başlattı.

"ESKİ ADALET BAKANI SEYFİ OKTAY'IN OĞLUYUM DEDİ"

Soruşturma kapsamında ifade veren Tülin G., Önder Oktay'ın turizm amaçlı arsa kiralama işinden bahsederek ortak olmayı teklif ettiğini belirterek "Kuşadası'nda devam eden bir projesi olduğunu ve Çeşme'deki otele ortak olabileceğimi, yatırım yapmayı düşünmediğimi belirttiğimdeyse istediğim zaman vazgeçebileceğimi söyledi.

Ayrıca bana ağlayarak eski adalet bakanı Seyfi Oktay'ın oğlu olduğunu ancak küçükken nüfusunun amcasının üzerine geçirildiğini söyledi. Bu şekilde dolandırdıkları tek kişi de ben değilmişim. Dolandırdıkları kişilerden aldıkları paraları kendi adlarına kurdukları şirketlere aktarıyorlar" dedi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Aynı zamanda Gelecek Partisi'nde İzmir Konak İlçe Başkanı olarak görev alan şüpheli Önder Oktay ise eşi Ebru Oktay ile birlikte İzmir'de bir okul işlettiklerini ve yapımcı olduğunu söyleyerek ifadesinde, "Sanatçı Ayzer Büyüker'e albüm yapımı ve klip çekimleri esnasında Tülin ile tanıştık. Onun verdiği para kadar da ben verdim. Biz proje ortaklığı yaptık. Arsa için Hikmet diye bir arkadaşımla Bakanlıklara gidip görüşmeler yaptık" diyerek dolandırıcılık iddialarını kabul etmedi.

CUMHURBAŞKANI VE BAKANLARIN ADINI KULLANARAK...

Savcılık yürüttüğü soruşturmanın ardından şüpheli karı kocanın dolandırıcılık kastıyla hareket ettiğine dair somut kanıt olmadığı gerekçesiyle dosyaya takipsizlik kararı verdi.

İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği ise savcılığın bu kararını kaldırarak dosyayı yeniden değerlendirdi. Hakimlik, şüpheli Önder Oktay'ın müşteki Tülin G.'yi bakanlar, bakan yardımcılarının adını kullanarak ikna edip parasını almak koşuluyla dolandırdığının altını çizerek dava açılmasına karar verdi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiiiiiç şaşırmadım. Allah Allah niyeki acep.
    Cevapla
  • turgut 1 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar dolandırıcı yağmacı mafya pisliği varsa bu muhalefet partilerinin içine sızdı iktidar olmayı bekliyorlar .
    Cevapla
  • Mehmet Şahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekip süper, geleceğimiz aydınlık! Küçük Eniştenin çevresinde yok, yok.
    Cevapla
  • Murat gözükara 1 yıl önce Şikayet Et
    Meral yorum bekliyok.....
    Cevapla
  • çiçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların alayı sahtekar. bunlardan devlete millete hayır gelmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance