Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 13. Büyükelçiler Konferansı’nın kapanışı dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.

Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye'nin bölünmesini engellemek için Suriye'de güçlü bir yönetimin olması lazım. Topraklarının her köşesine hakim olabilecek irade ancak birlik beraberlikle olur" açıklamasında bulundu.

"Muhalefetle Suriye'deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım." diyen Çavuşoğlu, "Aksi takdirde kalıcı barış olmaz" dedi.

Yorumlar 17 Yorum Var
  • Bir bilen 13.08.2022 09:52
    Siz bunları barıştıralım dememelisiziniz. Bunları varsa bir komutanı, başkanı onun bu tip açıklamalar yapması daha doğru olur. Yoksa bu adamlar bize de düşmanlık yapmaktan çekinmeyecek cinsten insanlar. Çoğu Suriye deki hayatından daha iyi bir hayat sürüyor Türkiye de ve siz bunları göndermeye çalışıyorsunuz.
  • Metin 12.08.2022 18:36
    Kaç yıl sonra geldiğimiz nokta bu mu
  • Nasır 12.08.2022 18:22
    Kapatın o bölgeyi allah kulu girmesin ne yerli ne yabancı basın yayın girmesin. Bu ülkede ne kadar suriyelisi afganı veya başka mülteci varsa geri gönderilmeli hemde hemen bir güne bile tahammülü yok bu gidişatın bu soysuz vatansızlar bizim başımıza bela olacaktır bu açık ve nettir. Sayın cumhur başkanım bunlar size kan kaybetiriyor farkına varın artık lütfen bunlarla yaşayan biziz tahamülümüz kalmadı bunlara.
  • Kamil 12.08.2022 14:28
    Fitne stesi yakıldı müslüman akıllı olmalı
  • Murat 12.08.2022 01:23
    Sayın bakanım siz bunları anlaştırmamız lazım diyorsunuz ama bu muhaliflerin buna zerre ilgisi yok hatta Suriye rejimi ile anlaşmak istemeyen Suriyeli muhalifler TSK'nın kontrolündeki Azez kentinde Türk bayrağını yaktı. Yazık olmadı mı şimdi bu muhaliflere harcanacan bunca paraya ? Kardeş kardeş dedikleri insanlar bu haberden sonra bizim konvoylarımızı taşlamaya başladılar ve hangi duvarda bir Türk bayrağı varsa kazımaya başladılar.
Daha fazla yorum görüntüle