AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe: Yarın seçim olsa İstanbul'u kazanırız

Osman Nuri Kabaktepe, katıldığı canlı yayında gündemi değerlendirdi. Kabaktepe, "Vatandaşlarımıza soruyoruz, aldığımız, temaslara göre yarın seçim olsa İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bir sorun olacağını düşünmüyoruz." dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe: Yarın seçim olsa İstanbul'u kazanırız
AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe: Yarın seçim olsa İstanbul'u kazanırız
GİRİŞ 13.08.2022 01:11 GÜNCELLEME 13.08.2022 01:16
Bu Habere 178 Yorum Yapılmış

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Habertürk TV'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Sokağa çıktığımızda ekonomi ve göçmen konusunda eleştirilerle karşılaşıyoruz." diyen Kabaktepe, "Kentsel dönüşümü iyi yaptığımız kanaatindeyim. Bu sorunların hiç olmadığı anlamına gelmiyor. Fikirtepe'de kentsel dönüşüm Bakanlığımız müdahil oldu. Yasal çerçeve vatandaşımıza kendi kendine dönüşüm imkanı tanıyor. Çevre Bakanlığımız Fikirtepe'deki sorunu büyük ölçüde çözdü. Bu yasanın çıkma nedeni aslında deprem." ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ BAŞARISINI LİNEER OLARAK SÜRDÜREBİLDİ"

"2019'da İstanbul'da en yüksek oyumuzu aldık. Buna rağmen seçimi kaybettik. Oy oranları olarak baktığımızda AK Parti'nin trendinin aşağı gittiği bir süreçten bahsetmek doğru olmaz. İstanbul'u, Ankara'yı kaybetmiş olmamızın nedenlerini kendi içimizde konuşuyoruz. Ancak AK Parti tüm bu iniş çıkışlara rağmen başarısını sürekli, lineer şekilde sürdürebilmiştir." diyen Kabaktepe, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İSTANBUL'U KAYBETMEMİZİN NEDENİ İTTİFAK SİSTEMİ"

"2024'de seçim olacak. Seçime gider Vatandaşımız tekrar tercihte bulunacak. AK Parti 15 seçimin tamamında hep birinci parti çıkmış. 15 yılın içerisinde kaybettiklerimiz var. 2019'da İstanbul ve Ankara'yı kaybettik. Bu ortada. Ama kazandıklarımızda var. Hem toplam hem lokal bakıyoruz. İstanbul'u kaybetmemizin nedeni ittifak sisteminde partilerin oy dağılımın sonucudur. Belediye olarak oyumu arttırmış olmama rağmen iki sonuç çıkıyor. Rakibin diğer bileşenleri konsolide etmiş demek ki. Ben onu konsolide edemedim demek ki, temel neden bu.

"YARIN SEÇİM OLSA İSTANBUL'U KAZANIRIZ"

İstanbul'da 13 bin farkın temel nedeni yukarıda söylediğim gerekçe. Bunu besleyen ek nedenler var. Söylemimizi öyle değil böyle gösterseydik. Ama bu temel nedeni değiştirmeyecekti. 20 yıl kazanmışsınız. Şimdi milletimiz yine tercihte bulunacak. 2019'u doğru analiz edememişsek 2024'te bununla yüzleşeceğiz. İstanbul seçimi iptal edilince vatandaşımız tepkisini böyle gösterdi. Ama bu seçimin gerçek sonucu 13 bindir. Benim bakış açım bu. İstanbul Büyükşehir'i Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Ekim ayında seçim olursa kazanacağımıza inanıyoruz. Bizim odaklandığımız seçim doğal olarak 2023. Vatandaşlarımıza soruyoruz, aldığımız izlenim, veriler, temaslara göre yarın seçim olsa İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bir sorun olacağını düşünmüyoruz. Öyle gerçekleşeceğine inanıyoruz."

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 178
  • tsk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu göçmenleri Türkiye'ye getirenleri yakalamadan polisimiz daha çok boşyere yorulur.
    Cevapla
  • Yeniden Refah 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeniden Refah
    Cevapla
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Kabaktepe seçmenin nabzını tutmadınız sayın Binali beyi beden belediye başkanı olmasını isterdiniz Kadir TOPBAŞ'ın neyi vardı. Halk TOPBAŞ'ı istiyordu bunu idrak edemediğiniz için kaybettiniz. Bunu anlayın artık ahde vefa vardır. TOPBAŞ'ın bu İstanbul için yaptıkları bellidir. İsteseydi milletvekili olurdu ama o İstanbul'a gönül vermiş bir insandı. Ve sizler onu harcadınız. İşte bu yüzden kaybetti AKP. Artık anlayın lütfen ben illa bunu istiyorum ve bu olacak mantığını bir kenara bırakın.
    Cevapla
  • Abbas 1 yıl önce Şikayet Et
    Ankarada turgut altınok istanbuldada iyi bir adayla cıkılırsa secimi akparti alır
    Cevapla
  • Samet 1 yıl önce Şikayet Et
    Olumsuz yorum yapanlar.Kosun Koşun Reis yine Nelerden Para dağıtacakmış.. Kadınlarınızı çocuklarınızı alın.. koşun koşun.parayi alında Oyunuzu Yine Chp.Hdp 6 lı ganyan çete partilerine verin olurmu..Bu 6 lı çete partilerine oy verenler.bos beleş insanlar..bedavadan geçinen sağa sola saldıran kişiler deyilmi.bunlar bu ülke işin calismazlar..ülkesi için çalışanlara da saldırılar..
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz oy için para dağıttınız ona rağmen vermediler mi? Vay ne işler dönüyor muş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'