Fatih Altaylı: Gülşen'le başörtülü kızlar arasında hiçbir fark yok

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Gülşen'in kıyafet konusundaki tavrıyla, başörtülülerin geçmişte gösterdikleri mücadelenin aynı olduğunu söyleyerek, "Baskılara karşı başörtüsünü çıkarmayan kadınlarla Gülşen arasında bir fark yok" dedi.

GİRİŞ 14.08.2022 16:58 GÜNCELLEME 15.08.2022 12:41
Bu Habere 477 Yorum Yapılmış

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, şarkıcı Gülşen'in tartışılan sahne kıyafetleriyle gündeme gelmesi ve geri adım atmamasıyla, geçmişte siyasi baskılarla üniversitelere alınmayan başörtülü insanların mücadelesinin aynı olduğunu söyledi:

"...Baskıya karşı azimli direnişini ve zorla dayatılan sahte bir muhafazakarlığa karşı baş eğmezliğini takdir ediyorum. Baskılara karşı başörtüsünü çıkarmayan kadınla, Gülşen Çolakoğlu arasında hiçbir fark yoktur."

ALTAYLI, KENDİSİNİN ELEŞTİRİLDİĞİNİ BELİRTTİ

Daha önceki yazılarında, Gülşen'in sahnede giydiği kıyafetler dolayısıyla eleştirilmesine karşı çıkan Altaylı, Gülşen Çolakoğlu'nun son sahnesinde LGBT bayrağı açıp "O kadar masum bir şey ki benim için, başka şeylerden utanalım bence. En masum yerlerimiz, annelerimizin göğüsleri açık olsun, bırakın" demesi sonrası, kendisinin de eleştirilerin hedefi olduğunu söyledi.

Kendisini bugün kaleme aldığı köşe yazısında savunan Altaylı, "Ben kimsenin giyimini savunmuyorum. Çünkü haddim değil. Benim söylediğim 'Kimsenin giyimine, kuşamına karışma hakkımız yok.' Yarın başıörtülü kızları, kadınları savunmak zorunda kalsak eşimize kızımıza türban giydirmemiz mi gerekecek? Ben sadece kadınların giyim kuşamına karışmaya hakkımız olmadığını, herkesin özgürce istediği gibi giyinebileceğini, hele hele sahnede ne giyeceğinin bambaşka bir konu olduğun söylüyorum. Gülşen Çolakoğlu o kıyafetleri sokakta giymiyor. Kendisini dinlemek ve izlemek için gelenlerin olduğu konserlerde giyiyor. Gülşen'in sesini ya da kıyafetlerini beğenmeyen gitmez oraya. Çözüm bu kadar basit. Ben kadının bedeni üzerinden eleştirilmesini ve kalıplara sokulmak istenmesini eleştiriyorum. Gülşen Çolakoğlu'nu takdir etmemin nedeni ise çok farklı. Baskıya karşı azimli direnişini ve zorla dayatılan sahte bir muhafazakarlığa karşı baş eğmezliğini takdir ediyorum. Baskılara karşı başörtüsünü çıkarmayan kadınla, Gülşen Çolakoğlu arasında hiçbir fark yoktur" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE O ZULÜM GÜNLERİNİ UNUTMADI

BAZI YAZILARI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Zaman zaman kaleme aldığı yazılarla tepki çeken Altaylı, başörtüsü ve Gülşen kıyaslamasıyla da hedef oldu.

Akar'ın sözünü cımbızlayıp saldıranlara Ahmet Hakan'dan tepki: Eksik yaptın diyemiyorlarAkar'ın sözünü cımbızlayıp saldıranlara Ahmet Hakan'dan tepki: Eksik yaptın diyemiyorlar

Emniyet iddiaları yalanladı! Fatih Altaylı hakkında suç duyurusuEmniyet iddiaları yalanladı! Fatih Altaylı hakkında suç duyurusu

Fatih Altaylı'nın 'FETÖ reklamı' yalanı ortaya çıktıFatih Altaylı'nın 'FETÖ reklamı' yalanı ortaya çıktı

İBB'ye toz konduramayan Fatih Altaylı'dan millete ağza alınmayacak hakaretler!İBB'ye toz konduramayan Fatih Altaylı'dan millete ağza alınmayacak hakaretler!

ÜSTÜN DÖKMEN: BAŞÖRTÜLÜ KADINLAR PSİKOLOG OLMAMALI

Prof. Dr. Üstün Dökmen, Armağan Çağlayan'ın YouTube kanalında, başörtülü kadınların psikolog, psikiyatr ve rehber öğretmen olmamaları gerektiğini kaydetti. Dökmen, başörtülü öğretmenlerin diğer branşlarda da öğretmenlik yapabilmelerine, "Milli Eğitim izin verdiği için" bir şey söylemek istemediğini, başörtülü hukukçular hakkında ise kendi alanı olmadığı için yorum yapmayacağını ifade etti.

Prof. Dr. Üstün Dökmen'den skandal açıklama: Başörtülü psikolog olamaz Prof. Dr. Üstün Dökmen'den skandal açıklama: Başörtülü psikolog olamaz

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 477
  • Hak 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimi Allah ve rızası için, kimi şeytan ve rızası için uğraşır
    Cevapla
  • Alper 1 yıl önce Şikayet Et
    Asıl senin gülşenden farkın yokk.
    Cevapla
  • furkan 1 yıl önce Şikayet Et
    iyice sapıttı, gidin ne halt ediyorsanız edin, bize karışmayın kardeşim, bize dokunmayın halil hocaya laf etmeyin, herkesin konuşma hakkı var bu ülke de bir tek hocaların konuşma hakkı yok
    Cevapla
  • mk4477 1 yıl önce Şikayet Et
    Altaylı mısın nesin,oğlum bak giiitttt,30 yıldır bu başörtüsüyle uğraşıyorsun insanların sabrını zorluyorsun..Sen git kendi eşinin-kızının çıplaklığıyla mutlu ol,başkalarına da karışma.
    Cevapla
  • birben 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanıyor ki başörtülüler zorla dayatıldığı için boyun eğip takıyor başörtüsünü. Aklı almıyor Rabbin rızasını kazanmak için takılabileceğini.. Hiç bir kul için 30 35 derece sıcağa rağmen başörtüsü takılıp uzun elbiseler giyilemeyeceğini idrak edemiyor.
    Cevapla
  • Sado 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz nekadar geri zekalı ve anlayış yoksunuzsunuz adam dayatmalara rağmen başörtüsünü çıkartmıyor mucadele ediyor kimse için açık giyinmeyi kabul etmiyor gülşen de kimse icin kapanmamali bu tavrını benzetiyor siz ne yiyip ne içiyosunuz ki bu düşünceler böyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar