Zeytinburnu Belediyesi burs başvurusu nasıl yapılır?

2022-YKS yerleştirme sonuçları, 15 Ağustos Pazartesi günü ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden açıklandı. Yüz binlerce öğrenci 2, 4 ve 6 yıllık eğitim alacakları okulları öğrenirken, Zeytinburnu Belediyesi; ilçede ikamet eden öğrencilere yönelik burs programı başlattı. İşte, Zeytinburnu Belediyesi'nin vereceği burs miktarı ve başvuru koşulları!

Zeytinburnu Belediyesi burs başvurusu nasıl yapılır?
Zeytinburnu Belediyesi burs başvurusu nasıl yapılır?
GİRİŞ 18.08.2022 00:53 GÜNCELLEME 18.08.2022 00:53

18-19 Haziran tarihlerinde 2022-YKS'ye giren yüz binlerce öğrenci, 15 Ağustos Pazartesi günü sabahı yerleştirme sonuçlarını öğrendi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) resmi internet sitesinde sonuçlar paylaşılırken, üniversite adaylarına bir müjdeli haber de Zeytinburnu Belediyesi'nden geldi. Başkan Ömer Arısoy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda öğrencilere 3 bin TL burs verileceği açıkladı. Başvuru koşulları da Zeytinburnu Belediyesi'nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı.

ARISOY: "BAŞARI SİZDEN, ÖDÜL BİZDEN!"

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, sosyal medya hesabından video yayınlayarak burs müjdesini ilçede yaşayan öğrencilerle paylaştı.

Başkan Arısoy: "Ne yapıyorsak sizin için. Biliyorsunuz. Tamam, saymıyorum hepsini. Konu dağılmasın. Başarı sizden, ödül bizden değerli kardeşlerim. Canlı ve harika bir ödül" diyerek 3 bin TL'lik bursun başvuru koşullarını da aktardı.

ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ BURS BAŞVURU KOŞULLARI

Belediyenin internet sitesi Zeybim'de paylaşılan burs başvuru koşullarına göre, 3 bin TL verilecek öğrencilerde aranan nitelikler şu şekilde listelendi:

  • T.C. vatandaşı olmak,

  • 01.08.2021 tarihinden önce Zeytinburnu’nda ikamet etmek.

  • 01.01.1999 ve sonrası doğumlu olmak.

  • Dört yıllık devlet üniversiteleri veya özel üniversitelere %100 burslu olarak ilk defa yerleşmek.

Zeybim Burs Başvuru sayfası

Yazılı açıklama metninin son bölümünde, açık öğretim veya uzaktan öğretim programlarına yerleşen veya daha önce herhangi bir üniversiteye kayıt yaptırmış olan öğrencilerin başvurularının kabul edilmeyeceğine yer verildi.

Adaylar, T.C. Kimlik No'larını ve doğum tarihlerini yazarak başvurularını gerçekleştirebilir.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!