Tekirdağ'da atık su skandalı! Dere simsiyah oldu

Marmaraereğlisi Kınıklı Deresi yüzeyindeki siyah tabakalaşma sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti.

GİRİŞ 18.08.2022 12:22 GÜNCELLEME 18.08.2022 12:37
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yapılan incelemeler sonucunda dereye karışan atık suyun Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı TESKİ'ye ait olan Sultanköy Biyolojik Arıtma Tesisi'nden geldiği saptandı.

Marmaraereğlisi Kınıklı Deresi yüzeyindeki kirlenme yetkilileri harekete geçirdi. Dereye karışan atık suyun Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı TESKİ'ye ait olan Sultanköy Biyolojik Arıtma Tesisi'nden geldiği belirlendi.

Kınıklı Deresi yüzeyinde beliren ve çevre kirlenmesine neden olan siyah tabakalaşmada oklar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ni gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı TESKi'ye ati Sultanköy Biyolojik Arıtma Tesisi'nin Marmara Ereğlisi Kınıklı Deresi'ne atık su bıraktığı tespit edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri dereden numuna alımı gerçekleştirdi.

Bakanlığın resmi twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Marmaraereğlisi Kınıklı Deresi'nde siyah renk oluşumun ardından Bakanlığımız denetim ekipleri incelemelerini yapmış, atık suyun Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı TESKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı Sultanköy Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'ne ait olduğunu tespit etmiştir.

Denetim ekiplerimiz arıtma tesisi çıkışından gerekli analizlerin yapılması için ATIK SU numunesi almıştır. Analiz sonuçlarında da alınan numunenin standartlara aykırı olduğu tespit edilmesi halinde idari para cezası uygulanacaktır."

İŞİ BİLMEYEN İSİMLER YÖNETİCİ

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, SABAH'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "İşi bilmeyen isimleri yönetici yapıldığında ortaya böyle problemler çıkıyor. Bu bölge turizm açısından oldukça önemli bir yer. Vatandaşların bizi bilgilendirmesi sonucu dere yüzeyindeki siyah tabakalaşmayı gördük. Dereyi kaynağına doğru ilerledik.

Büyükşehir Belediyesi'nin arıtma tesisi var. O tesisten itibaren siyahlık başlıyor. Sudan analizler alındı. Su CHP'li büyükşehir Belediyesi'nin marifetiyle kirleniyor. Arıtma tesisi maalesef görevini yerine getiremiyor. Numunelerin ilk raporları kötü çıkıyor. İleri tetkikler yapılsın diye Ankara'ya gönderiliyor. Oradaki raporlar bekleniyor."

KAYNAK: SABAH
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Esas 1 yıl önce Şikayet Et
    Altınoluk ta da arıtma var işletiliyor olsa şahin deresinde hayat bitmezdi. O arıtma olmadan önce mataramı doldurur şu içerdim. balıklar yaşardı. Bu tesislerin işletme maliyetleri çalıştırılmış gibi belediye kasasından çıkarılmış mı bakmak lazım
    Cevapla
  • Anzavur 1 yıl önce Şikayet Et
    Aç gözlü sanayiciler, beceriksiz belediyeler, denetim görevini yerine getirmeyen görevliler el birliği ile "Marmara Denizini" maalesef foseptik çukuruna çevirdiler.
    Cevapla
  • kçn 1 yıl önce Şikayet Et
    kafam iyice karıştı bunları duyunca kime oy vereceğimizi şaşırdık her halde ak partiden başka bu işi yapacak kimse gözükmüyor recep tayyip erdoğan ve ekibi bu işi biliyor türkiyemiz iiçin akp diyeceğim
    Cevapla
  • Bandırmalı 1 yıl önce Şikayet Et
    İBB Başkanı, Biyolojik arıtma tesisi " temel atmama" töreni yaparsa, bu yavru belediyelerde " çalıştırmama" töreni yaparlar..
    Cevapla
  • Kahramanmaraşlı 1 yıl önce Şikayet Et
    bu suda hiç bir şey yok Kahramanmaraş'ta Aksu Çayının kolu olan Karaçay deresinde en az 20 yıldır rengarenk sular akıyor. bağ bahçe ve tarımda kullanılmıyor. suyun gittiği yüzey asfalt tabakası gibi oluyor. suyu içen hayvanlar telef oluyor. ama kimse ilgilenmiyor. derenin 500 metre yakınından kokudan geçilmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi