Erdoğan açıkladı: Sultani çekirdeksiz kuru üzümün alım fiyatı 27 TL oldu

Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultani çekirdeksiz kuru üzümün TMO alım fiyatının 27 TL olduğunu açıkladı.

GİRİŞ 20.08.2022 17:56 GÜNCELLEME 20.08.2022 21:22
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl 13 lira olan çekirdeksiz sultani kuru üzümün Toprak Mahsulleri Ofisi alım fiyatının 27 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Manisa'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Ülkemize yılda 500 milyon dolarlık ihracat geliri kazandıran, 9 numaralı sultani çekirdeksiz kuru üzümünü Toprak Mahsülleri Ofisimiz, bu yılda değerlendirmelerimizi yaptık fiyat olarak güçlü devlet, güçlü çiftçi olarak 27 lira olarak belirledik" dedi.

Erdoğan, "İnşallah 2 gün içeriside üzümlerimizi toparlayıp, 1 hafta içinde de kurutup hemen yola koyulalım ve ihracatımızı da buna göre yapalım" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

VERDİĞİMİZ EMEKLERİN KARŞILIĞINI ALACAĞIMIZ GÜNLERE GİRİYORUZ

PKK'dan FETÖ'ye, teröre karşı göğsümüzü bugünler için siper ettik. Uluslararası tuzaklara karşı mücadelemizi bugünler için verdik. Eğitimden sağlığa, ülkemizin altyapısını bugünleri için kurduk.

Yıllardır verdiğimiz emeklerin karşılığını alacağımız günlere giriyoruz.

Karşımızdakiler milletimize geleceği değil sadece geçmişi, yani eski Türkiye'yi vadediyorlar. 

TERÖR ÖRGÜTLERİ İNLERİNDE VURUYORUZ, BAY KEMAL RAHATSIZ OLUYOR

Terörle mücadelemizde oluşturduğumuz güvenli bölgelerle sınırımızın dışına taştık. Gabar'da Cudi'de biz varız.

İHA'larımız var, SİHA'larımız var ve terör örgütlerini bunlarla inlerinde vuruyoruz inlerinde. Bu teröristleri rahatsız ediyor. Bay Kemal'i de rahatsız ediyor.

Herkes konuşur, herkes yuvarlak laflarla vaatlerde bulunur. Bizim farkımız yaptığımız eserler, hizmetlerle konuşmamızdır. Sadece Manisa'ya kazandırdığımız esereler bile Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin göstergesidir. 20 yılda Manisa'ya 48 milyar lira yatırım yaptık.

BİZ BU YOLDA DÜNYA BARIŞI İÇİN VARIZ

İki gün önce neredeydim  Ukrayna'da. Bir hafta önce neredeydim Soçi'de. Ne için  Dünya barışını tesis edelim diye. Biz, bu yolda dünya barışı için varız.

Millete sözümüz ve taahhüdümüz; ülkemizi 2053 vizyonuyla küresel yönetim ve ekonomi sisteminin en üst ligine çıkarmak.

MANİSA'YA KAZANDIRILAN HİZMETLER

Son 20 yılda Manisa'ya 48 milyar lira tutarında yatırım yaptık. Eğitimde 4 bin 922 yeni derslik kazandırdık. Gençlik ve sporda 8 bin 55 kişi kapasiteli yurt binaları açtık. İki stadyum dahil toplam 84 adet spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda 5,5 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta 25'i hastaneden oluşan toplam 72 adet sağlık tesisinin yapımını tamamladık. 400 yataklı Salihli, 200 yataklı Manisa Ruh Sağlığı, 100 yataklı Adli Psikiyatr Hastanemizin ihale çalışmaları sürüyor.

Çevre ve şehircilikte TOKİ vasıtasıyla 10 bin 366 konut projesini hayata geçirdik. Kentsel dönüşümde 11 bin 253 bağımsız bölümün inşaasını yıkıp yeniden yaptık. Gördes ve Soma'daki millet bahçelerimizle birlikte 5'ini hizmete sunduk. Ulaştırmada göreve geldiğimizde Manisa'da 81 kilometreden devraldığımız bölünmüş yolu 546 kilometre ilave ettik. 128 kilometre de Manisa'dan geçen İstanbul-İzmir otoyolunu Sabuncubeli Tüneli, Akhisar çevre yolunu tamamlayıp hizmetinize sunduk.

Bu ülke toplu iğneyi bile üretemiyordu. Şimdi tüfeklerimiz, İHA, SİHA, Akıncı uçaklarımızı biz üretiyoruz. Bir deprem ülkesi olan ülkesinde yapıların yüzde 60'ını dönüştürerek daha güvenli bir Türkiye inşa ettik.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 72
  • mardin 1 yıl önce Şikayet Et
    markete gidiyorum fiytalar abakıyorum turist gibi bir salkım üüzm bir adet şeftali bir adet lema alıp çıkıyorm. istersem kilo kilo alıırm. mkasat fırsatçılık yapan markerler elindeki mallar çürüüsn zarar etsin batsınlar. yüksek fiyat ve kar olunca ohh ticaret güzel azıcık fiyat üdştümü battık bittiik haid oradan MARKETLERE diyrum.. inşalah tüm marketler batar . ben bu ülkenin başına geçsem tüm zincir marlketleir kapatır oppatronların malalrına da el koyar asgari ücretle emekli ederim. syedi sülalerine kadar tiicaretten men edeirm. ahahaha bir diktatör olsam ahh... hainleri fahiş zam yapanalrı zumzum edecektim.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    O iş öyle olmuyor. Firesi maliyetine yansır, zaten çürüyecek olan kısmın da fiyatı içinde aldığının. Bir de fırsatçı market falan diye bir şey yok. Şimdiye kadar yoktu da şimdi mi çıktı bunlar? Ekonominin temel kurallarını burada anlatayım mı? Fiyatlar arz talep dengesiyle dengelenir. Zincir marketlere suç atarken diğer marketler daha mı ucuz? Size sahte bir düşman veriyorlar gidip onunla uğraşıyorsunuz. Mesele üretim dolar bağımlı, ve dolar da yüksek.
    Cevapla
  • Gariban 1 yıl önce Şikayet Et
    Kış Geliyor Lahana-Pırasa-Ispanak Fiyatlarını Kim Açıklayacak Bakalım. Merak ediyoruz.
    Cevapla
  • Seyyah 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu an en önemli konu barınma kira konusu. Ahlaktan yoksun insanlarımız malesef mevcut kiracılarını babam gelip yerleşecek deyip çıkarıp yeni kiracıyı 3 katına kiraya veriyor. Kiram 825 örneğin ben. Ev sahibi çıkmamı istiyor kiralık ev bakıyorum 2500 den aşağı yok. Asgari ücreti 10.000 yapma kirayı 500 e düşür alım gücünü arttır
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdoğan ve başkanlık sistemi ile Türkiye Cumhuriyeti tek kelimeyle çağ atladı
    Cevapla
  • Ümit Kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Kuru üzüm üreticisi olarak Allah razı olsun Sayın Cumhurbaşkanım, üreticinin, çiftçinin yanında yer alman kaos tetikçisi muhalefeti Kemos, fetö aplası Meros ve pkk partisi HDP yi üzüyor; Dik dur eğilme Vatanseverler seninle Sayın Cumhurbaşkanım
    Cevapla
  • fenasi 1 yıl önce Şikayet Et
    sen ciftciysen ve bu fiyata iyi duyorsan allaha havale ediyorum seni
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi