Gaziantep'teki kazadan yeni detaylar: 307 metrelik fren izi, 130 km'de takılan takometre

Gaziantep'te kazayla ilgili yeni detaylar: Şoför kazayı gördü, frene bastı ancak yalpalayan otobüs devrildi. Jandarma olay yerinde 307 metre fren izi tespit etti, takometre 130 km'de takılıydı. Otobanda otobüslerin hız sınırı 110 km.

GİRİŞ 22.08.2022 10:16 GÜNCELLEME 22.08.2022 10:16
Bu Habere 199 Yorum Yapılmış

Gaziantep'te 15 kişinin ölümüne neden olan otobüsle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Sabah'ta yer alan habere göre, İstanbul'dan yola çıkan otobüs olay yerine yaklaşık yarım saat mesafede mola verdi. Burada direksiyona kazaya neden olan şoför Abdulkadir Memiş geçti.

Memiş, bir aracın şarampole yuvarlandığı kaza yerine yaklaşırken, 3 şeritli otoyolun sağ şeridinde seyrediyordu. Kaza olduğunu görünce frene bastı. Durduramadığı otobüs, yalpaladıktan sonra devrildi.

Gaziantep'te 15 kişinin öldüğü kaza anından önceki görüntülerGaziantep'te 15 kişinin öldüğü kaza anından önceki görüntüler

Gaziantep'teki trafik kazasına karışan otobüsün şoförü tutuklandıGaziantep'teki trafik kazasına karışan otobüsün şoförü tutuklandı

Gaziantep'te 15 kişinin öldüğü kazada otobüs şoförünün ifadesi ortaya çıktıGaziantep'te 15 kişinin öldüğü kazada otobüs şoförünün ifadesi ortaya çıktı

Kayarak diğer kazaya yardım edenleri ezdi. Jandarma olay yerinde 307 metre fren izi tespit etti. Takometrenin ise 130 kilometre hızda takılı kaldığı öğrenildi.

 

TAG otobanında şehirlerarası taşımacılık yapan otobüslerin hız sınırlaması ise 110 kilometreydi. Savcılık ve jandarmanın ilk tespitlerine göre kaza aşırı hız sebebiyle meydana geldi.

Sürücü Memiş'te, ifadesinde kazayı görünce bir anda direksiyon hakimiyetini kaybettiğini, araç yalpalamaya başlayınca da yaptığı manevraya rağmen kurtaramadığını söylediği öğrenildi.

 

Şoför, bu ifadesi de olayın aşırı hız sebebiyle gerçekleştiğini doğrulamış oldu. Ayrıca yola yağ aktığı, otobüsün bu yağ sebebiyle kaydığı bilgisinin de doğru olmadığı belirtildi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 199
  • msa 1 yıl önce Şikayet Et
    frene bastıp yuvarlanıp yavaşladığı hızı 130 km ise frene basmadan önceki hızı kimbilir ne idi
    Cevapla
  • sema 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah sabır versin
    Cevapla
  • Davut 1 yıl önce Şikayet Et
    307 metre fren izimi olur yaw yazıyorlar ama
    Cevapla
  • Mahir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu durum da yol kspstılmalı değilmi trafik skışı neden durdurulmadı
    Cevapla
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Yolda kusur arayan kardeş Avrupa'da bile böyle güzel yol bulamazsın ama Niğde Ankara yolu oradan daha güzel yani en iyisini yine biz yaptık ama insanı eğitmek kolay olmuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
İsrail'den itiraf: Keyifle izledim, Mescid-i Aksa’yı neredeyse yerle bir ediyordu